Gudinnan
Det har nu gått drygt en månad sedan jag skrev Det gudomligt feminina (läs gärna den först). Där skrev jag bland annat om den vi alla är innerst inne, och som jag oftast kallar källan här på hemsidan. Ordet ”gudinnan” är emellertid ett ord som pockar på mer och mer. Jag har använt ordet privat i flera år, men inte känt mig bekväm att använda det offentligt i större skala. Nu är tiden kommen.

Det är alltid spännande att titta i backspegeln och se hur jag alltid blir vägledd till rätt personer, kurser, böcker eller vad det än är jag behöver under min resa här på jorden. När vi vågar lita på vägledningen vi får från vårt innersta leder den oss alltid rätt. Den senaste tiden har det varit väldigt tydligt för mig.

För drygt en månad sedan blev jag vägledd till att åka till Malmö yogafestival. Jag gick min första kurs i yoga och meditation i Malmö för många år sedan. På den tiden sågs yogan som lite udda och konstig, men jag insåg under yogafestivalen att yogan mer och mer blivit en folkrörelse. Jag insåg då att även det jag gör idag kommer att vara en folkrörelse en dag – vi är bara inte där än. Det kändes tryggt på något sätt. När det gäller det andliga tillhör jag den grupp som går några steg före den stora massan.

Under yogafestivalen var det ett par yogapass som tog mig djupt in i mitt inre till kraften vi alla har inom oss. Det var underbart att se hur djupt yogan kan nå även när vi var var på stranden omgivna av människor som vandrade omkring och tittade på. Jag gick senare in och läste på en av yogalärarnas hemsida och såg att hon skulle ha en gudinneretreat med kundaliniyoga ett par veckor senare. Hela mitt inre skrek ”Åk dit!”

Helgen innan retreaten var vi i Småland. En av dagarna var vi i en skog som har varit i min mans släkts ägo i generationer. Jag gick en liten stund själv där i skogen när jag vandrade tillbaka till stugan. Jag slungades då tillbaka i tiden, till en magisk dag fem år tidigare. Till den dag då jag öppnade mitt hjärta på vid gavel för moder jord. Till den dag då moder jord döpte mig där i skogen. Jag minns än idag hur magiskt det var att stå i skogen såsom naturen skapat mig, och känna hur alla i naturen bugade för mig, och jag för dem. Jag hade starka band till naturen även innan dess, men från denna dag var det som om jag blev ett med naturen. Växter och djur öppnade sitt inre för mig och började prata med mig. Naturväsen vågade börja visa sig för mig mer och mer. När jag vandrade där nu fem år senare insåg jag att detta dop var större än jag trodde då. Jag insåg att det var en initiering till den väg jag vandrat sedan dess – ja, som jag vandrat långt innan dess. Gudinnans väg. Jag kände hur denna väg kallar på mig mer och mer. Att hitta tillbaka till den vi alla är i våra hjärtan och leva från hjärtat. Att se det heliga i naturen, och i allt och alla omkring oss. När jag vandrade där i skogen kände jag hur gudinnan kallade på mig från djupet av mitt hjärta. Jag svarade.

Under denna helg började jag även läsa en bok som jag blivit vägledd att beställa. Den handlar om gudinnans återkomst. Mycket av innehållet i boken visade sig handla om det jag skrev om i Det gudomligt feminina. Om hur de texter som finns i Bibeln valdes ut av de män som styrde samhället och kyrkan i det patriarkala system som rådde på den tiden – ett system som på många plan lever kvar än i våra dagar. Om hur männen såg gud som en man himmelen – en man som styr och ställer och dömer, så som de själva gjorde. De suddade bort allt om det gudomligt feminina och om gudinnan från religionens värld. Boken redogjorde för hur männen sedan använde religionen som argument för att förtrycka kvinnor på alla tänkbara sätt, och gör det än idag, och hur de mördade miljontals människor ”i Jesus namn”. Visst hade jag hört mycket om detta förr, både från mitt inre och från den yttre världen, men jag blev ändå chockad över omfattningen när jag läste boken. Där fanns även med texter från en del av de skrifter som männen inte ansåg passade in i Bibeln, och därför valde bort. Föga förvånande stämmer dessa texter mycket mer överens med det jag fått lära mig från mitt inre. Men boken gav mig också hopp när den handlade om gudinnan och hennes återkomst. Hur vi är fler och fler som vaknar upp till gudinnan vi alla har inom oss. När jag läste om henne kände jag igen så mycket, och jag kände att än finns det hopp att vända utvecklingen här på vår jord.

Så var det då dags att åka till gudinneretreaten. Jag är så glad att jag gav mig själv denna helg. Den fick mig verkligen att förstå hur viktigt det är att vi kvinnor samlas och hämtar tillbaka vår gudinnekraft. Jag åkte dit med intentionen att släppa allt som håller mig tillbaka. Man får vad man ber om. Det var många dynamiska rörelser och vi gick djupt in i våra känslor – vi brände bort dem, vi transformerade dem. En av kvinnorna nära mig började gråta under en av övningarna. Det öppnade locket för mig. Tårarna vällde fram. Jag förstod då vad det var som håller mig tillbaka. Sorg. Sorg. Sorg. Många generationers kollektiva sorg över allt som gjorts i religionens namn. Sorg över alla som bränts på bål, hängts, korsfäst eller mördats på andra sätt. Sorg över alla som utsätts för övergrepp. Sorg över alla kvinnor som lever förtryckta än idag i religionernas namn. Sorg över alla barn som far illa. Sorg över alla de män som begravt sina känslor djupt i sitt inre för att inte visa sig svaga. Sorg över alla djur som behandlas som förbrukningsvaror. Sorg över vår fina moder jord och det höga pris hon får betala varje dag för att vi människor anser att vi äger henne. Sorg. Sorg. Sorg.

Med åren har jag lärt mig att ur gråten föds kärleken, och så var det även denna gång. Min kontakt med gudinnan stärktes ännu mer. I slutet av retreaten skulle vi kanalisera gudinnan inom oss. Skriftligen. Ord för ord. Det kändes ovant för mig som numera mest kanaliserar muntligen och i ett flöde. Först fick jag en mängd ord som sedan växte fram till ett meddelande:

Jag är här för att leva som gudinnan på jorden – som den jag är innerst inne. Jag är här för att hjälpa andra att hitta hem till sin inre gudinna, för att tillsammans skapa himmelen på jorden – ett liv i glädje, kärlek, gemenskap, frid, fred, värme och ljus. Ett liv där vi lever i harmoni med naturen, moder jord, månen och stjärnorna, och där vi lever i harmoni med våra stjärnbröder och stjärnsystrar från Sirius och Plejaderna och många andra platser. Ett liv där vi ger våra barn tro på framtiden, och ett liv i sinnesro. Där de får minnas vem de är. Det är dags att släppa duvan fri.

Sen skulle vi korta ner det till en mening, och då kom följande mening till mig:

Jag är gudinnan som är här för att hjälpa andra att förenas med gudinnan vi alla har inom oss.

Ja, detta är kort och koncist vad det gudomligt feminina handlar om. Att förenas med gudinnan vi alla har inom oss – den vi alla är innerst inne.

Igår mediterade jag en stund, och jag fylldes av gudinnans kraft. Jag kände hur ett meddelande började bubbla fram djupt ur mitt innersta och jag tog upp mobilen för att spela in. Hennes kraft burrade i mig och det var svårt att prata, men jag gjorde mitt bästa. Idag när jag lyssnade till meddelandet förstår jag att det inte bara var till mig. Det är till er alla. Längst ner kan du lyssna på meddelandet på YouTube. Lägg dig ner, blunda, slappna av, lyssna med hjärtat och hör hur gudinnan kallar dig hem. Jag lyssnade även till meddelandet och skrev ner det ord för ord eftersom vissa ord kan vara svåra att höra:

Det är jag som är gudinnan. Det är jag som är livet. Det är jag som är källan. Urmodern till allt. Skaparen av allt. Livet.

Allting har fötts fram ur min längtan att få uppleva mig själv. Att få uppleva alltet genom mig. Min längtan är expansion, förnyelse och skapande. Min längtan är kärlek och kraft och visdom som sätts i förverkligande.

Allt är jag. Jag finns i dig, och i dig, och i dig. Jag finns i svalorna, i himmelen och i skyarna. Jag finns i gräset, atomerna och bergen. Jag finns i ljuset och mörkret och tomrummet. Jag är livet som lever livet.

Du är en skapelse som är född ur min längtan att uppleva mig själv. Du är skapad ur mig, av mig, och du är jag. Allt jag har skapat har min visdom, min kraft och min kärlek i sig. Alla. Det finns inget undantag. Allt och alla.

Det är du själv som planerat ditt liv. Det är du själv som bestämmer allt som händer dig. Din längtan är min önskan, för det är så livet går framåt, och expanderar, och förverkligar sig själv.

Ni är alla unika uttryck av mig. Det är jag som är den sammanhållande länken. Det är jag som håller allt samman. Det är jag som är faktorn ni ofta missar, som ni förbiser.

När du lever i min närvaro har du tillgång till all den kraft, visdom och kärlek som finns i mig. Den är din. Livet är ditt och mitt tillsammans. Livet är vårt. Livet är vi.

Under många år har livet rullat på, och glömt sin skapelse. Tiden har kommit då det är dags att börja skapa medvetet. Att återknyta kontakten med mig. Ni är fler och fler som känner mitt kall i era hjärtan. Som känner en längtan efter något mer. Som känner en längtan, sprungen ur hjärtat, efter att veta ert ursprung och er mening. Ni känner er inte längre nöjda och tillfredsställda av det liv ni lever på jorden, som ni allt fler känner är för ytligt och för meningslöst.

När du känner den här längtan i ditt hjärta – börja lyssna inåt. Sätt dig i tystnaden och lyssna. Djupare och djupare och djupare… Lyssna till ni hör mina änglaskaror sjunga. Lyssna till ni hör skapelsens första ord ljuda genom ert inre. Lyssna till ni känner kärleken vibrera inom er, för att slutligen fylla hela era kroppar och själar med min kärlek. För innerst inne är jag ren kärlek, och därmed är också du ren kärlek.

Kylan ni ser omkring er på jorden är inte avsaknaden av min kärlek, utan att ni har vänt er bort från den. Ni har vänt er bort från min kärlek. Ni försöker ersätta den, på alla tänkbara sätt, utom det enda som verkligen fungerar – att söka er inåt.

Tiden är kommen. Tiden är slagen. Det är dags nu. Det är dags för er alla att förstå att vi alla är ett. Det är dags för er alla att förstå att vi alla är systrar och bröder. Att vi alla behövs. Att vi alla har en meningsfull roll i detta liv. Att det är unikheten som är styrkan. Att det är i unikheten din gåva finns. Genom att tillsammans använda era gåvor kommer ni att vända livet på jorden, och skapa en framtid för era barn. Skapa en framtid för jordens alla barn.

Det är dags nu. Börja se varandra i ögonen, och se mig där. Kärleken. Livet. Gudinnan. Källan. Jag finns överallt. Ta emot mig i ditt hjärta, och ditt liv kommer aldrig att bli detsamma igen.

Vi ses var än du går, för jag finns överallt omkring dig.

Ja, det är dags nu. Tiden är slagen. Gudinnan kallar på fler och fler av oss. När jag kanaliserar andlig vägledning till andra presenterar sig rösten från vårt innersta sig allt oftare som just ”gudinnan”. Det är fascinerande att höra hur fler och fler av kvinnorna efteråt berättar att de tidigare har hört rösten viska till dem, men de har inte riktigt vågat lita på den. Det blir en skön bekräftelse för dem att höra rösten prata med dem högt genom mig. Förhoppningsvis vågar de lita på rösten nästa gång de hör den från sitt innersta. Alldeles nyligen var det en av kvinnorna som berättade att hon en bit in i kanaliseringen började höra orden i sitt inre precis innan jag sa dem högt. Magiskt. Gudinnan pratade i oss båda samtidigt, med samma ord. Vi har alla gudinnan inom oss.

Vill du läsa mer om gudinnan? Varmt välkommen att följa mig på Instagram, Facebook och YouTube, och prenumerera på mitt inspirationsbrev.

Önskar du hjälp med att hitta hem till gudinnan inom dig? Längtar du efter att öppna ditt hjärta för kraften, visdomen och kärleken du redan har inom dig? Varmt välkommen att boka en session eller vara med på en gudinnecirkel. Men viktigast av allt: Ta dig tid att sitta i tystnaden och lyssna – djupare och djupare och djupare – till du hör gudinnan inom dig. Gudinnan som är du.

Gudinnan i mig ser gudinnan i dig.