heliga vreden

När jag vandrade på jorden som Maria Magdalena. Då kände jag den heliga vreden. Den heliga vreden som i djupet av mitt inre tveklöst sa till mig att stå upp för moder jord och för alla hennes barn. Alla.

Ni har fått lära er att ilska är fult. Att vrede är fult. Att aggressivitet är fult.

Ja, delvis är det sant. De kan ta oändligt fula uttryck. Framför allt den ilska en del av er visar när någon trampar er på tårna, bokstavligt eller bildligt.

Men det finns en djupare vrede. Den heliga vreden. Den vrede som kommer från djupt inom er när någon skadar moder jord och hennes barn. Den vrede som säger till dig att stå upp för moder jord och för alla hennes barn. Alla.

Ja, den heliga vreden som inte säger till dig att tysta dig, att hyssja dig, att låta allt ha sin gång.

Nej. Den heliga vreden säger till dig att väcka din inre lejoninna. Hon som vrålar ifrån djupet av sin själ. Hon som med kraft biter den som skadar. Hon som med sin snabbhet når fram till alla. Alla.

Ja, den heliga vreden är viktig. Oändligt viktig.

Den nedtryckta heliga vreden har gjort att patriarkatet har kunnat fortgå med sina skövlingar i tusentals år. Ja, i tusentals år. För att mänskligheten har lyssnat till dem, och gjort allt för att trycka ner den heliga vreden.

Men nu vaknar hon. I fler och fler. Den heliga vreden. Lejoninnan. Hon ställer sig upp nu. Vrålar att det räcker nu! Stopp! Sluta! NU!

Den heliga vreden som inte rör de oskyldiga, men som med skärpa sätter de ansvariga på plats.

Ja, nu vaknar hon. I fler och fler.

Ta emot henne. Med ett öppet hjärta. Med en öppen famn. Här och nu. Nu.

***

Texten kommer från min kanaliserade bok Kärlekens väg med Maria Magdalena.