När jag vandrade på jorden som Maria Magdalena. Då vandrade jag kärlekens väg. Hjärtats väg. Gudomlighetens väg.

Vad innebär det att vandra denna väg? Att se kärleken i allt. Att se det gudomliga i allt. Att se härligheten i allt.

Det innebär inte att blunda för det som är svårt, men att om och om igen hitta hem till kärleken igen. Om och om igen.

Att vandra kärlekens väg innebär att följa kärlekens röst. Gudomlighetens röst. Den röst ni alla har i hjärtat. Den röst som blir tydligare och tydligare ju mer ni lyssnar. Den röst som blir tydligare och tydligare ju mer ni följer den.

Denna röst går inte att tvinga fram, för det gudomliga går inte att tvinga.

Det magiska sker istället i tystnaden, i ensamheten, i överlämnandet. I överlämnandet till det som är större än ert mänskliga jag. I villigheten att ge ert liv till ett större syfte. Ett högre syfte. Ett gemensamt syfte.

När du i hjärtat känner att kärlekens väg kallar på dig, och du svarar, då börjar det gudomliga tala med dig. Vägleda dig. Älska med dig.

Det gudomliga som finns överallt. Det gudomliga som genomströmmar allt.

När jag vandrade på jorden som Maria Magdalena. Då vandrade jag kärlekens väg. Denna väg tog mig på äventyr som går långt bortom tid och rum.

Älskade vän. Våga du också. Våga lämna det invanda, och kasta dig ut i kärleken.

Hon fångar dig. Precis som hon fångade mig.

***

Dagens text kommer från min kanaliserade bok Kärlekens väg med Maria Magdalena, en bok där hon hjälper oss att vandra kärlekens väg i vår tid.