hel värld

Älskade Hel. Du som är helheten. Du som är heligheten. Du som är gudinnan med stort G. Modergudinnan. Den stora modern. Livets moder. Livmodern. Den vi alla kommer ifrån. Den vi alla återvänder till. Den vi alla innerst inne är.

Du som vördats vid så många namn runt jorden. Du som i vår del av världen för tusentals år sedan vördades vid namnet Hel. Då när vi ännu levde i harmoni med varandra och med jorden, innan patriarkala krafter tog över makten och skrev om vår historia.

Det skär i mitt hjärta när jag tänker på hur de mer och mer demoniserade dig. Demoniserade dig till den grad att du än idag så ofta framställs som en skrämmande dödsgudinna. En bild så främmande från den bild jag har av dig. Du är det mest livgivande som finns, ja, du är livet själv. När vi vördar dig, då vördar vi livet i allt och alla.

Och ju mer mina förmödrar och förfäder kallar på mig, ju mer tänker jag på hur annorlunda livet här på jorden hade varit om vi fortsatt vörda dig. Ja, om vi fortsatt vörda livet i allt och alla. Så annorlunda så många av mina förmödrars och förfäders liv hade varit då, och ja, så annorlunda livet här på jorden hade varit än idag.

Nu har patriarkala krafter styrt i tusentals år, och vårt land har ett styre som är mer patriarkalt än det varit på länge, länge. Och det gör ont när jag ser hur mycket skada de har gjort, hur mycket skada de gör, hur mycket skada de kommer att göra.

Men då tänker jag på dig Hel. Tacksamheten att jag hörde ditt kall, och besvarade det. För en sak vet jag i djupet av mitt hjärta, och det är att du är botemedlet mot den patriarkala värld vi lever i. Ja, du. För ju djupare du vaknar i oss, ju djupare vördar vi livet i allt och alla. Ja, ju djupare du vaknar i oss, ju mer ställer vi oss upp för varandra och för jorden. När du har vaknat i tillräckligt många av oss, då kommer vi åter att leva i harmoni med varandra och med jorden.

Och jag är tacksam för de helande cirklar du har väglett mig att bjuda in till. Helande som i Hel. Helande cirklar där vi bjuder in dig. Cirklar där vi återigen väcker upp din helande kraft så att vi kan hela oss själva, varandra och vår värld. Nästa söndag möts vi igen i cirkeln i Hälsohuset i Alnarp mellan Malmö och Lund. Och du kallar in dem som är menade att vara där. De som i djupet av sitt hjärta känner ett kall att återigen skapa en värld där vi lever i harmoni med varandra och med jorden.

Älskade Hel. Tack för att jag hörde ditt kall. Tack för att fler och fler hör ditt kall. Det ger mitt hopp. Hopp om en bättre värld. En hel värld.

Läs mer om den helande cirkeln.