måryd

Ju djupare in i vårt hjärta vi når, ju djupare sanningar uppenbarar sig för oss. Ju djupare in i vårt hjärta vi når, ju djupare förenas vi med den vi alla är.

Kanske är resan hem till vårt hjärta den viktigaste resan vi kan göra i vår tid. Nu när så många av våra världsliga, religiösa och andliga ledare har tappat kontakten med sitt hjärta. Sprider lögner omkring sig. Ägnar sig åt övergrepp i alla de former.

Det är tolv år sedan jag överlämnade mitt liv till något som är större än mitt mänskliga jag. Tolv år. Det känns som en evighet, men samtidigt som igår. Jag var så vilsen då. Fick inte alls ihop mina djupa andliga upplevelser med det sekulariserade samhälle vi lever i. Till slut var jag så vilsen att jag bad universum om hjälp från djupet av mitt hjärta. Det var då min gåva att kanalisera det gudomliga medvetandet vaknade till liv. Rösten från den gudomliga gnistan vi alla har i hjärtat.

Denna röst har varit min vägledare sedan dess. Det har inte varit en enkel resa. Jag har fått ifrågasätta allt jag fått lära mig genom livet. Allt. Mer och mer har ramlat bort, inte minst den senaste tiden. Jag har fått se hur så många av våra andliga läror skapats av människor som tappat kontakten med den gudomliga gnistan i sitt hjärta. Hur de skapat läror som vilseleder och skapar än mer förvirring.

Vi har alla sanningen inom oss. Vi har alla gud inom oss. Varenda en av oss. Ingen är bättre än någon annan. Var och en av oss är ett unikt uttryck för det gudomliga medvetandet. Var och en av oss har gåvor inom oss som livet här på jorden behöver. Dessa gåvor hittar vi inte hem till om vi blint följer i någon annans fotspår. Tvärtom. Ofta leder andras fotspår oss i rakt motsatt riktning.

Det betyder inte att vi inte kan hjälpa varandra längs vägen. Tvärtom. När vi lyssnar till vårt hjärta leds vi till människor som hjälper oss längs vägen, och människor vi kan hjälpa leds till oss. Jag blir lika rörd varje gång jag får se detta på djupet. Och jag känner en längtan efter ett liv där vi alla låter vårt hjärta vägleda oss.

Då vilseleds vi inte av vare sig världsliga, religiösa eller andliga ledare. För vi har redan en ledare inom oss. Vårt hjärta. Vårt hjärta som är ett med alla andras hjärtan. Vårt hjärta som är ett himmel och jord. Vårt hjärta som är ett med allt.

(Från 2020-02-13)