Ljuset
Nu i juletid firar vi födelsen av Jesus, guds son. Låt oss även fira alla guds söner och döttrar. Varenda en av oss. Vi är alla barn av ljuset, källan, gudinnan, gud eller vad du väljer att kalla den vi alla är innerst inne.

För tjugo år sedan såg jag för första gången kroppen av en människa som lämnat jordelivet. Det var en stark upplevelse, men inte på det sätt jag hade trott. Hennes kropp var alldeles stilla och fridfull, men snett bakom henne kände jag närvaron av hennes själ. Hon var mer levande än någonsin. Jag minns än idag när hennes själ upptäckte att jag kände hennes närvaro och vi började kommunicera med varandra på ett djupare plan. Jag förstod att kroppen bara var som en kappa som hon tog av sig när det var dags för henne att ge sig vidare.

Vid de flesta begravningar jag varit på sedan dess har jag känt närvaron av själen till den som begravdes. Jag minns speciellt en begravning då själen flög omkring inne i kyrkan och omfamnade sina nära och kära. Jag var rörd till tårar över hur fint och kärleksfullt det var. Hur mycket han brydde sig om sina älskade här på jorden och ville hjälpa dem i denna svåra stund. Samtidigt pratade prästen om honom som om han var borta – denna fina och livs levande själ. Jag minns att jag djupt i mitt inre bad själen att ge ett tydligt tecken som de närmaste skulle känna. En stund senare när vi stod utanför kyrkan kom det en kraftfull blixt från en klarblå himmel och jag kände så tydligt att den var från honom. Kan man göra en tydligare avskedshälsning än så? Och jag tror att de som skulle nås av denna hälsning tog emot den i sina hjärtan.

Dessa upplevelser, tillsammans med många andra, fick mig att förstå att vi är så mycket större än vi tror. De var också anledningen till att jag senare vände mig till universum för att be om hjälp i en stund då jag kände mig vilsen. Jag kom då i kontakt med rösten från mitt innersta, en röst jag med tiden fick lära mig kommer från källan. Sedan dess har en stor del av mitt liv handlat om att mer och mer förenas med källan. Ju mer jag förenats med källan, ju fler dimensioner av livet har öppnats för mig. Min förmåga att kommunicera med varelser från andra dimensioner fördjupades mer och mer under resans gång.

En dag satt jag i minneslunden där min mormor och morfar är begravda. Plötsligt kände jag att min mormors själ var hos mig. Jag kände hennes närvaro ibland, men denna gång väcktes en tanke i mig. Kanske kan jag prata med min mormors själ på samma sätt som jag pratade med källan på den tiden – genom min skrivbok? Jag provade, och mormors själ svarade. Det var underbart att kunna prata med henne igen. Mormor var otroligt viktig för mig när jag var barn och det var en stor sorg för mig när hon lämnade jordelivet när jag var i tonåren. Tiden framöver hade jag flera samtal med henne via min skrivbok, och jag är glad att jag sparade dessa samtal. Många av hennes svar illustrerar så fint det jag skriver om här.

När jag frågade mormor hur det var att dö svarade hon: ”Jag har aldrig dött, jag lever mer än tidigare. Det var som att komma hem, men jag vet att ni saknar mig. Gör inte det, jag är alltid med er.” Ja, våra nära och kära som inte längre lever kvar med oss här på jorden finns fortfarande med oss. Med tiden lärde jag mig att de dessutom kan vara på flera platser samtidigt eftersom de inte har någon fysisk kropp. Det räcker att vi tänker på dem för att de ska höra oss och komma till oss.

En gång när jag sa till min mormor att jag önskade att hon hunnit träffa mina barn svarade hon: ”Det vet jag, men jag har träffat dem. De är så fina barn. Du ska vara lycklig för att de har kommit till dig.” Det tog ett bra tag innan jag smälte hennes svar. Hade hon redan träffat mina barn? Det var egentligen inte förrän vårt yngsta barns själ tog kontakt med mig från källan som det gick upp ett ljus för mig. När min mormor dog kom hennes själ till samma plats som mina blivande barns själar var på innan de kom till oss – i källan. Vi är alla själar från källan och det är dit vi återvänder när vi lämnar jordelivet.

Min mormors själ pratade även med mig om reinkarnation, om återfödelse, om att vi lever många liv. Hon kände sig dock inte redo att ge sig ut i ett nytt liv än: ”Först väntar jag på er allihop. Jag vill krama om er alltihop först och visa er hur underbart det är här.” Det känns skönt att veta att mormor är där och omfamnar mig när det är dags för mig att lämna jordelivet.

Med tiden tog fler och fler av mina släktingars själar kontakt med mig, och det var spännande att höra deras berättelser. Ibland kom även andra själar som ville ha kontakt med sina nära och kära som fanns i min omgivning, men jag fick snart lära mig att det inte är detta jag ska ägna mig åt i större omfattning. Istället började änglar, mästare och andra ljusvarelser ta kontakt med mig. Det var en stor utmaning för mig att ta emot dem i mitt hjärta, speciellt de som nämns i Bibeln, eftersom min ateistiska uppfostran lärt mig att de är fantasifigurer. Inte blev det lättare av att deras berättelser många gånger skiljer sig markant från det religionerna lär ut. Det har krävts mycket mod av mig för att våga dela med mig av dessa upplevelser, men jag vet att det är meningen att jag ska dela med mig av dem. Det är därför jag får dessa upplevelser.

Änglarna, mästarna och ljusvarelserna är så vackra, kärleksfulla och visa. De strålar av det ljus vi alla har inom oss. Vi kommer alla från samma ljus. Från samma källa. Från gud. Från gudinnan. Till jul firar vi födelsen av Jesus, guds son, men sanningen är att vi alla är guds söner och döttrar. Skillnaden mellan Jesus och de flesta andra av oss är att han har en otroligt stark kontakt med källan, medan denna kontakt är försvagad hos de flesta av oss.

Jesus kom till jorden tillsammans med många andra ljusa själar, och de blev bland annat hans mormor, mamma och livskamrat här på jorden. De kom hit för att visa oss att vi alla är själar från gud, och att vi alla har den gudomliga gnistan inom oss. De kom hit för att hjälpa oss se det gudomliga i oss själva och i varandra. De kom hit för att hjälpa oss förstå att vi alla innerst inne är ett. Jesus kom inte till jorden för att vi skulle skapa religioner utifrån våra tolkningar av det han lärde ut. Han kom inte till jorden för att vi skulle dyrka och tillbedja honom.

Låt oss fira denna jul med att se den gudomliga gnistan i oss själva och i varandra. I julklapp bjuder jag på en meditation med ljuset. Låt meditationen fylla dig med ljuset från källan och väcka upp ljuset i ditt hjärta. Gå sedan ut i ditt liv och sprid ditt ljus till dem du möter. Precis som Jesus gjorde. Precis som Anna, Maria och Maria Magdalena gjorde. Precis som vi alla kan göra.

Gud i mig ser gud i dig. Nu och i all oändlighet.

Ha en helt underbar jul och ett fantastiskt gott nytt år, du vackra barn av ljuset.