återfödelse
Många av oss går igenom en tuff period i våra liv just nu. Det är många nertryckta tankar, känslor och upplevelser som nu kommer upp till ytan. En del av dem har tittat fram förr, men kommer nu upp från ett ännu djupare plan.

Jag fick till mig en så tydlig bild tidigare i veckan. Om att vi håller på att återfödas. Vi är nu i födelsekanalen. Trycks ihop. Trycks nedåt. Många gånger kämpar vi emot. Försöker stoppa det som sker. Med ännu mer smärta till följd. Jag fick till mig att många av de så kallade ”kvinnosjukdomarna” handlar om just detta, att vi fastnat i födelsekanalen, att vi inte kommer vidare. Kämpar emot, istället för att acceptera det som sker. Se mörkret och smärtan som något från vårt inre vi behöver släppa taget om. Låta det gå. Och fortsätta glida mot ljuset, även om vi inte kan se det än.

Vad är det vi återföds som? En sannare version av oss själva. En version där vi lever med tillgång till vårt större jag. Där vi strålar vårt ljus inifrån och ut. Där vi står i vår kraft. Där vi lever från hjärtat. Där vi kan möta varandra på ett djupare plan.

En del förlossningar går snabbt och smidigt. En del är långvariga och kämpiga. Var och en är ansvarig för sin egen förlossning, men vi kan alla hjälpa varandra. Jag fick till mig vilken min roll är i detta – att vara barnmorska. Att hjälpa den nya människan födas. Med healingen och trumman hjälper jag dig att släppa taget om det gamla, och färdas mot ljuset. Med vägledningen hjälper jag dig minnas vem du är.

Kanske är du också barnmorska för den nya människan? Vi är många som delar denna roll, var och en på sitt sätt. Och även om du inte är barnmorska kan du hjälpa en vän. Vi kan alla hjälpa varandra. Hålla om. Lyssna. Finnas där.

Men framför allt – var snäll mot dig själv. Ta hand om dig. Vila. Ät god och nyttig mat. Drick friskt vatten. Var ute i skog och mark. Krama träd. Sitt i stillheten. Andas. Dansa. Unna dig att njuta mitt i det mörka. En dag finns ljuset där igen. Ljusare än förr. Du är född. Igen.

(Från 2018-10-14)