dag

Välkommen till ännu en dag i ditt liv. Dessa ord kom över mina läppar när jag väckte min minsting imorse. De kom inte från mina tankar, utan från en plats djupt inom mig. Jag insåg att orden var lika mycket riktade till mig, som till min son. Ja, välkommen till ännu en dag i ditt liv. Fina ord att börja dagen med, och vi behöver alla påminnas om vilken gåva det är att få leva ännu en dag här på jorden.

Men ja, livet här på jorden är inte alltid lätt just nu. Nu när alla skuggsidor kommer upp till ytan överallt, då är det lätt att allt snurrar, grumlar, förblindar. Nu när patriarkatet visar sitt fula ansikte överallt, både i vår yttre värld och i vår inre värld, då är det lätt att gå vilse. Nu när olika grupperingar av patriarkatet slåss mot varandra, och samtidigt försöker övertyga oss om att just de har sanningen. Då är det lätt att tappa fotfästet. Oändligt lätt.

Jag får om och om igen landa i mitt hjärta, landa i min kropp, landa i jorden. Vandra barfota i mossan. Krama träd. Andas, andas, andas, djup ner i livmodern. Hämta hem min kraft igen. Hämta hem min sanning igen. Om och om igen. Om och om igen. Om och om igen.

Vi står vid ett så oändligt viktigt vägskäl här på jorden i våra dagar. Vilken väg väljer vi? Det är upp till oss. Och den väg som på kort sikt ser bäst ut, är inte alltid den som är bäst på lång sikt, och tvärtom. Det är inte lätt. Och vi behöver inse att ingen av oss ser hela bilden, vi ser bara delar av den. Kanske har det därför aldrig varit viktigare än nu att hitta hem till vårt hjärta och till vårt hjärtas sanning. Om vi bara följer den väg andra visar oss, då är det risk att vägen leder oss till en helt annan destination än vi har tänkt oss.

Ja, det är inte lätt. Men det är då jag om och om igen får påminna mig. Påminna mig om att vi lever i en tid som vi längtat efter så länge, länge. När patriarkatet smulas sönder framför våra ögon, så att vi kan skapa en ny värld. En kärleksfull värld. En rättvis värld. En hållbar värld. Ja, det är ingen enkel resa, men det är en resa vi länge längtat efter att få vara med om. Nu är vi här.

(Från 2020-11-09)