upplysning

Upplysning är att se på alla människor med kärlek, och omfamna dem.

Uppvaknande är att vakna upp till denna kärlek.

Dessa ord kom från moder jord för en tid sedan. De landade i mitt hjärta. Mjukt. Där har de stötts och blötts. Marinerats. Mognat.

Det finns så många definitioner över vad upplysning och uppvaknande innebär, men någonstans längs vägen lade jag dessa ord på hyllan när jag såg hur de så ofta används av människor med bristande medkänsla och medmänsklighet. Det tilltalade inte mig.

Men moder jords ord, de tilltalar mig. De får stanna i mitt hjärta. Som en guldskatt att ha med mig genom livet. En ledstjärna. Att se på alla människor med kärlek, och omfamna dem. Att mer och mer vakna upp till denna kärlek. Ja, det känns skönt i mitt hjärta. Rätt. Fint.

Kanske är det ord du också kan ta med dig i livet. Läs dem i stillhet, och låt dem landa mjukt i ditt hjärta.

Upplysning är att se på alla människor med kärlek, och omfamna dem.

Uppvaknande är att vakna upp till denna kärlek.

Ja, det är ord vi alla kan ha som ledstjärna i livet. Att se på våra medmänniskor med kärlek, och omfamna dem. Bortom deras åsikter, bortom deras tro, bortom deras sår, bortom deras hudfärg, nationalitet, kön, sexuella läggning. Att verkligen se på våra medmänniskor med kärlek. Det är då, bara då, som vi kan mötas hjärta till hjärta. Och det är då, bara då, som vi kan skapa en mer kärleksfull värld. En värld där vi alla är välkomna. Alla.

Kärleken i mig ser kärleken i dig.

(Från 2021-09-16)