Systrar av ljuset

Systrar av ljuset
Det är tid för er att återförenas
Tid för er att samlas
Tid för er att stiga in i er kraft
Tid för er att stiga in i ert mod
Tid för er att förändra världen

Denna text kom till mig nu när jag sitter här i trädet. En uppmaning till oss att det är tid nu. Världen behöver oss. Vi kan inte längre springa runt och leka vilsen människa. Det är tid nu. Nu.

I måndags kväll samlades vi återigen tretton kvinnor i gudinnecirkeln. Tretton, det magiska gudinnetalet. Tretton, precis som i den första gudinnecirkeln. Jag kände så starkt inom mig hur vi samlats i cirkeln så många gånger förr, långt bortom tid och rum.

Och jag fascineras över hur vi systrar förs samman på de mest underliga sätt för att göra vårt arbete här på jorden tillsammans. Allra roligast är när vi båda ser det, förstår det, och kan skratta åt det. Njuta av universums underbara kreativitet. Som idag, när jag om och om igen sprang på en prästinnesyster och hur vi, tack vare en katt, hamnade i domkyrkan tillsammans. Stegade in i kyrkan, tog vår plats. Lät moder jords feminina kraft strömma in i kyrkan och i oss. Flera budskap kom till mig. “Det är tid för er systrar att ta er plats i kyrkan.” Inte längre låta patriarkala religioner styra, religioner som vänder gudinnan och moder jord ryggen.

Modern håller på att vakna i oss igen. Gudinnan. Och jag fick till mig så tydligt att vi inte är menade att vara som männen. Vi är här för att vara moder till jordens alla barn, precis som moder jord är en moder för oss alla. Hon ger oss näring, kärlek, trygghet, omfamning, tröst och vila. Vi är en förlängning av henne. Hon och vi är ett. Vi ska inte ut och spela det patriarkala spelet med konkurrens och utslagning. Tvärtom. Vi är här för att hela de skador som detta system skapat i moder jord och i oss alla. Hålla om, trösta, vägleda, ge kärlek, finnas där. Hjälpa jordens barn hitta hem igen. Hem till den vi alla här.

På vägen hem blev jag vägledd att sätta mig i detta vackra träd. Ta emot texten ovan, och sen låta mitt hjärta berätta om mina upplevelser. Det är så vi är menade att leva. Att följa vårt hjärta. Att dela med oss till varandra. Att dela våra gåvor med varandra. Tillsammans förändrar vi världen. Nu.

Som kuriosa… Precis när jag skrivit ordet “nu” i förra stycket ringde en annan ljussyster som universum förde mig till för några veckor sedan. Hon började förståss samtalet med att prata om det jag precis skriver om. Livets magi…


(Från 2018-11-14)