sten

Lägg ner ditt svärd. Dessa ord kom till mig vid vintersolståndet förra året. Lägg ner ditt svärd.

Så jag la ner mitt svärd. Gång på gång. Jag som inte trodde att jag höll i ett svärd, fick motvilligt inse att jag visst gjorde det. Och med den insikten kunde jag lägga ner svärdet.

Det är det bästa jag gjort, men också det svåraste. För med all polarisering omkring oss, då är det så lätt att börja lyssna till en sida, och börja kriga vid deras sida.

Men med svärdet liggandes på marken kunde jag inte längre göra det. Jag tvingades lyssna istället. Lyssna till alla sidor. Förstå kärleken som finns på respektive sida, men även rädslorna som finns på respektive sida. Se djupare, och djupare, och djupare. För det finns alltid fler perspektiv. Ja, närmast oändliga perspektiv. Och varje perspektiv förde mig djupare, och djupare, och djupare in i hjärtat.

Och igår på vägen hem kände jag hur hon kallade på mig igen. Så vi stannade till vid den plats där jag mött henne så många gånger förr. På en plats där hon hedrats i tusentals år. Livets moder. Hel.

Hon kallade på mig från en av stencirklarna. Jag gick dit, pulsande genom snön. Mina tårar forsade nerför kinderna när jag kände kärleken från henne, kraften från henne, trösten från henne. Hon framträdde för mig här i stenen. Vibrerande av liv.

Hel gav mig ett budskap att dela med er. Lägg gärna en hand på ditt hjärta, ta några djupa andetag, och låt orden beröra ditt hjärta.

***

Ni är alla mina barn. Varenda en av er. Varenda, varenda en av er. Jag är livets moder. Jag är moder till er alla. Jag finns i er alla. Jag ÄR er alla.

De senaste åren har ni fått möta så många av era rädslor. Rädslor som hållit er delade ifrån varandra.

En del tror på vetenskap, en del på andlighet, en del på religioner. Förstå att så länge ni tror på något, och håller andra utanför, så separerar ni er ifrån varandra.

Det är tid för er att enas bortom era oenigheter. Bortom allt oväsen. Det är tid för er att lyssna till era hjärtan, och lyssna till era hjärtan i varandra. Förstå att ert hjärta talar till er även genom andras munnar.

Så länge du tror på något, och puttar undan dina systrar och bröder, kommer ni aldrig att få frid på jorden. Så våga möta de som är annorlunda, på alla plan. Våga möta de som tycker annorlunda. Så länge du själv tror att du har hela sanningen så stänger du ditt hjärta för dina systrar och bröder, och därför för dig själv, och därför för mig.

Så våga släppa taget. Ja, våga lägga ner era svärd, era yxor, all er galenskap. Allt krig, på alla plan. Och bara var i era hjärtan, och stå i kärleken. Det är allt, allt, allt ni behöver göra framöver för att förändra livet på jorden.

Sluta kriga. Sluta kriga. Sluta kriga.

Förstå att det finns ingen fara mer på jorden, än att stänga era hjärtan för varandra.

Genom att håller er isär har ni förstått hur mycket ni betyder för varandra. Så lägg ner ditt svärd. Sluta hugga dina systrar och bröder, i vilket namn du än gör det i. Sluta hugga dina systrar och bröder.

Förstå att jag finns överallt. Överallt. Överallt. Överallt.

Så vem du än hedrar, hedrar du mig.

Så vem du än förkastar, förkastar du mig.

Så släpp era gamla sanningar, och hitta hem till den sanning som är kärleken. Kärlekens budskap är det enda budskap som kan förändra livet här på jorden.

Så öppna ditt hjärta för dina systrar och bröder. Även för de som tycker annorlunda. Även för de som går emot din tro. För du är dom, och dom är du.

Det finns bara en väg framåt, och den är kärleken.

Våga möta dina systrar och bröder på djupet.

Våga se dig i dina systrar och bröder, och våga se mig i dina systrar och bröder.

***

Tack Hel. Tack livets moder. Tack för att du kallar på oss nu. Tack för att du väcker våra hjärtan med din kärlekseld. Tack Hel, tack från djupet av hjärtat. I dig, i mig, i oss.

(Från 2021-12-06, del av min Hjärtekalender på Facebook och Instagram)