tårar

Tänk om… Tänk om vår guldgnistrande skattkista finns på andra sidan våra sår. På andra sidan vårt mörker. Många av oss får aldrig veta det. Vi undviker våra sår och vårt mörker som pesten. Håller inne tårarna. Trycker ner känslorna. Stänger ner hjärtat. Såsom vi får lära oss i vårt samhälle…

Men såren finns där ändå. Mörkret finns där ändå. Förgiftar oss inifrån. Får oss att se på allt omkring oss med förgiftade ögon. Får oss att höra allt med förgiftade öron. Förvränger vår världsbild på alla tänkbara sätt.

Tänk om vi istället skulle våga känna våra känslor? Låta våra tårar rinna? Vad händer då?

Jag minns ett samtal jag hade med ett par coacher innan jag startade mitt företag. Jag delade med mig av den oro jag kände över hur jag skulle hantera om någon började gråta när de var hos mig. ”Men Emma, det är bra om de börjar gråta. Det är då den verkliga förändringen sker.” Så var deras svar till mig. Det lugnade mig, och tur var det. Numera rinner tårarna hos många av dem som kommer till mig, framför allt under sessionerna, men ibland även i cirklarna. Jag vet att tårarna skrämmer en del, så ibland vill den mänskliga delen av mig trösta, släta över. I mitt arbete följer jag dock min inre vägledning och den säger alltid samma sak, ”låt de helande tårarna rinna”.
.
För våra tårar är just helande. När vi gråter släpper vi fram våra instängda känslor. Det mörker vi gömt djupt inom oss. Det kommer upp till ytan. Det är bara då vi kan känna det och släppa taget om det. Det är bara då vi kan läka på djupet. Det är bara då vi kan öppna vårt hjärta. Det är bara då vi kan nå den skattkista som finns djupt inom oss.

Vad finns i denna skattkista? Den du är. Kärleken. Ljuset. Själen. Din inre gudinna. Den del av dig som är ett med allt och alla. Den del av dig som både du själv och vår värld så väl behöver i vår tid.

Våga släppa fram dina tårar. Våga släppa fram dina känslor. Ja, det kan vara obehaglig, men vet du vad som är ännu mer obehagligt? Att leva med följderna av dina instängda känslor. Att låta egot styra ditt liv. Att springa runt i ekorrhjulet tills du ramlar av. Att ständigt sträva efter mer och mer utan att bli nöjd. Att ätas upp inifrån av dina rädslor och din ilska. Och då har vi inte ens talat om vilka katastrofala följder det får för vår omvärld och för vår älskade planet.

Släpp fram dina tårar. Släpp fram dina känslor. Och bli fri.

(Från 2019-01-30)