framgång

Remember that true success is about touching the heart of people, and to touch the heart of the world.

Dessa ord kom i en kanalisering för en tid sedan. De landade rakt i mitt hjärta, och har varit med mig sedan dess. Grävt sig djupare och djupare in i mitt hjärta. Visat djupare meningar, djupare sanningar, djupare insikter.

Det talas så mycket om framgång i vårt samhälle, och det finns så många definitioner över vad framgång är. Ofta är framgång något vi kvantifierar. Höga betyg. Hög lön och befattning. Hög tillväxt, omsättning och vinst. Många väljare, följare och kunder. Snabba bilar, långa semesterresor och dyra märkeskläder. Ja, olika varianter av störst, bäst och vackrast. Något fel med det? Inte alltid, men längs vägen bränner vi ofta ut både oss själva, varandra och vår vackra värld. Det håller inte längre. Det går inte längre. Det för oss längre och längre ut över ruinens brant.

Längs livets gång har jag mött människor som lämnat bestående minnen hos mig. Ljuva minnen. De har varit lärare, läkare, ledare, lokalvårdare, författare, fotografer, forskare, fastighetsskötare, politiker, musiker, servitörer, jurister, konstnärer… Ja, de har haft vitt skilda yrken. Men de har alla haft en sak gemensamt. De har berört mitt hjärta. På djupet. Och många av dem berör även världens hjärta. De ägnar sitt liv åt att skapa en skönare värld, var och en på sitt sätt, var och en på sin plats, var och en med sina gåvor.

En del av dessa människor är även framgångsrika enligt vårt samhälles definitioner av framgång. Men de flesta är inte det. Tvärtom.

Gör det dem mindre framgångsrika? Nej, inte om vi förändrar vår definition av framgång. Inte om vi omdefinierar framgång till något som är hållbart både för oss själva, varandra och vår värld.

Vi kan alla nå sann framgång. Genom att beröra varandras hjärtan, och genom att beröra världens hjärta. Var och en på sitt sätt, var och en på sin plats, var och en med sina gåvor. Och vi kan alla börja här och nu, i det lilla. Le mot dem vi möter. Säga några vänliga ord. Se varandra. På djupet. Se världen. På djupet. Beröra varandra. På djupet.

Framgång är något vi skapar. Tillsammans. För oss själva, för varandra, och för vår vackra värld.

Låt oss börja. Här och nu.

(Från 2020-11-02)