innocence

Jag älskar hur musik kan ge oss vägledning genom livet. Hur en del låtar kommer in i vårt liv en kort period. Hur andra låtar kommer in i vårt liv för att stanna. En av dessa låtar är för mig ”Return to Innocence” med Enigma.

Låten kom när jag var i tonåren, och den väckte något djupt i mitt hjärta. Jag lyssnade till den om och om igen. Genom årens lopp har låten återkommit då och då i mitt liv. Nu i vår har den gått på repeat i mitt huvud, och nyligen satte jag mig ner och verkligen lyssnade till texten. Wow…

***

Love
Devotion
Feeling
Emotion

Don’t be afraid to be weak
Don’t be too proud to be strong
Just look into your heart, my friend
That will be the return to yourself
The return to innocence

The return to innocence

If you want, then start to laugh
If you must, then start to cry
Be yourself, don’t hide
Just believe in destiny

Don’t care what people say
Just follow your own way
Don’t give up and use the chance
To return to innocence

That’s not the beginning of the end
That’s the return to yourself
The return to innocence

That’s return to innocence

***

Låten beskriver så oerhört vackert den resa jag gjort sedan tonåren. Om att mer och mer lyssna till mitt hjärta. Att omfamna mina känslor. Att våga vara mig själv. Att sluta gömma mig. Att inte bry mig så mycket om vad andra människor säger. Att vandra den väg jag kommit till jorden för att vandra. Ja, att återvända till den jag är.

Och jag förstår nu varför låten har gått på repeat i mitt huvud i vår. För det är denna resa vi som mänsklighet är mitt uppe i nu. Att släppa taget om allt vi fått lära oss att vi är, för att återvända till den vi är.

Ja, det kan se mörkt ut i vår tid, men det är inte början på slutet. Nej, det är the return to yourself, the return to innocence.

***

Kanske har du också någon låt som följt dig genom livet?