Djupare och djupare in i hjärtat. Utan fallskärm. Utan skyddsnät. Utan färdiga svar.

Resan hem till vårt hjärta kan vara vår mest underbara resa. Men det kan även vara vår mest skrämmande resa. För längs vägen får vi möta allt. Våra tankar. Våra känslor. Våra upplevelser. Längs vägen får vi släppa taget om allt vi fått lära oss att vi är, för att öppna hjärtat för den vi är.

Ju djupare in i mitt hjärta jag reser, ju mer förenas. Kropp och själ. Himmel och jord. Det gudomliga och det mänskliga. Allt förenas. Blir ett.

Ju djupare in i mitt hjärta jag reser, ju svårare får jag för andliga läror. Jag har aldrig hittat någon andlig lära jag känner mig hemma i. Inspirerats av? Ja visst. Men ju djupare in i mitt hjärta jag reser, ju mer faller ifrån. Jag ser mer och mer hur andliga läror så lätt håller oss fångna i att tro på ett visst sätt, göra på ett visst sätt, vara på ett visst sätt. Även när vårt hjärta säger annorlunda.

Så. Ju djupare in i mitt hjärta jag reser, ju mindre använder jag ordet andlighet. Istället pratar jag om livet, kärleken, gudomligheten. Den plats inom oss där vi är ett.

Jag är inte här för att sprida en andlig lära. Jag är inte här för att berätta för människor vad de ska tro på, vad de ska göra, hur det ska vara. Nej, jag är här för att dela med mig av min resa. Jag är här för att dela med mig av mitt hjärtas sanning. Jag är här för att hjälpa människor att hitta hem till sitt hjärta. Hem till kärleken. Hem till sitt hjärtas sanning.

För jag tror av hela mitt hjärta att det är tid för oss att leva ifrån vårt hjärta. Jag tror att det är lösningen på så många av de problem vi står inför i vårt samhälle. Problem som ofta grundar sig i att vi tappat kontakten med vårt hjärta.

I hjärtat är vi alla förenade. När vi lever från vårt hjärta blir vi svaret på en annan människas bön. För djupt i vårt hjärta vet vi vad andra människor behöver. Djupt i vårt hjärta vet vi hur vi kan hjälpa våra medvandrare här på jorden.

Så, när vi lever från hjärtat…

Då blir vi medmänniskan som sträcker fram handen till den som har det svårt.

Då blir vi pedagogen som erbjuder en trygg famn i ett stökigt klassrum.

Då blir vi kocken som lagar mat fylld med kärlek.

Då blir vi journalisten som på djupet granskar vårt samhälle.

Då blir vi poeten som berör människors hjärtan med sina ord.

Då blir vi läkaren som ser alternativa vägar.

Då blir vi undersköterskan som håller den döende patienten i handen.

Då blir vi helaren som återuppväcker kärleken i människors hjärtan.

Då blir vi ingenjören som skapar miljöförbättrande innovationer.

Då blir vi tjänstemannen som ifrågasätter söndrande beslut.

Då blir vi politikern som med vidöppet hjärta går emot strömmen.

Då förändrar vi världen. Tillsammans. Från hjärta till hjärta till hjärta.

(Från 2020-09-14)