sidan

”När era mänskliga jag stiger åt sidan, och lämnar plats åt mig, så berör ni människors hjärtan.” Dessa ord kom till mig från djupet av mitt hjärta igår. De klingar av sanning. Ja, när vi låter kärleken verka genom oss, då berör vi varandra på djupet.

Jag kom och tänka på en upplevelse som så fint visar detta. En upplevelse som jag tror kommer att värma mig resten av livet.

En kväll när ett av mina barn bara var några år gammalt var vi och handlade lördagsgodis. När vi kom ut från affären såg mitt barn en man som satt där på marken utanför affären. I mörkret. I kylan. Mitt barn gick fram till mannen, och räckte fram sitt godis till honom. Mannen lyfte sitt ansikte mot mitt barn, sken upp, och tårarna började rinna nerför hans kinder. Han tackade mitt barn från djupet av sitt hjärta, han tackade mig, och han lyfte sina händer mot himmelen och tackade gud. Det var en djupt berörande stund. Alla våra hjärtan förenades i kärleken.

Ja, det enklaste för mitt barn hade varit att behålla sitt godis, och bara gå förbi mannen. Ja, så som de flesta av oss gör. Men kärleken i mitt barns hjärta ville annorlunda, och det berörde mannens hjärta så djupt. Han såg den gudomliga kärleken verka genom mitt barn, och det berörde honom så djupt, så djupt, så djupt. Mitt barn kärleksfulla handling var ett svar på hans bön.

Vi tänker ibland att vi behöver göra så mycket för att förändra vårt samhälle, men det behöver inte alltid vara så stort. Vi kan alla börja i det lilla. Lyssna till vårt hjärta, och låta kärleken verka genom oss. Det är så vi förändrar världen. Ett hjärta i taget.

(Från 2020-01-30)