anemones
Livet på jorden är turbulent just nu. På många sätt känns det som om hela havet stormar omkring oss med konflikter och motsättningar på olika plan. Samtidigt är det så mycket som händer under ytan och som så många av oss inte har en aning om.

När jag förmedlar andlig vägledning kanaliserar jag bland annat meddelanden från källan vi alla har inom oss. Många gånger är dessa meddelanden djupt personliga, men på senare tid har jag märkt att dessa meddelanden allt oftare innehåller inslag om vad som händer på jorden just nu. Det är uppenbart att det är många som funderar över vad det är som egentligen händer. Jag frågar därför källan vi alla har inom oss: Kan du berätta mer om vad som händer på jorden just nu?

Livet på jorden genomgår just nu en enorm förändring. I många år har livet på jordens styrts av egot. Det har handlat om att vara störst, bäst och vackrast. Om att vinna, om att komma först och om att slå ut konkurrenter på vägen. Ni kan bara titta er runt på jorden för att se vilka konsekvenser denna livsstil fört med sig.

Denna livsstil är numera på väg bort. Fler och fler människor vaknar upp till att ni alla är på jorden tillsammans för att hjälpas åt. Att livet handlar om att finnas där för varandra, om att ställa upp för varandra. Innerst inne är vi alla ett – och allt du gör mot någon annan gör du också mot dig själv. Det är därför egots väg aldrig leder till långvarig lycka. Det finns alltid något mer att sträva efter. Det finna alltid någon annan som kommer i din väg och försöker förstöra den framgång du tycker dig ha byggt upp – men en framgång byggd på någon annans bekostnad är aldrig en sann framgång. En sann framgång är något ni bygger tillsammans, där alla är vinnare. Det är sanna framgångar ni kommer att sträva efter på jorden framöver.

Men varför är livet på jorden så turbulent just nu? Det handlar om skiftet mellan dessa två livsstilar – egots väg och gemenskapens väg. Många vandrar fortfarande på egots väg. De tror fortfarande att de måste kämpa med näbbar och klor för att ha ett bra liv. De tror att så fort någon annan får en del av kakan så försvinner kakan framför deras ögon. De som vandrar egots väg förstår inte dem som vandrar gemenskapens väg, de ser dem rent av som ett hot mot deras egen överlevnad. Då kämpar de ännu mer med näbbar och klor för att hålla kvar sin bit av kakan, och gärna roffa åt sig ännu mer. Det är detta som händer inom alla områden på jorden, inom alltifrån politik och företag till vardagliga relationer och inom er själva. Egot kämpar för att hålla greppet, medan gemenskapen mer och mer pockar på. Vill bli sedd.

Hur är vägen framåt? Vägen framåt kan aldrig vinnas genom kamp, det har historien visat om och om igen. Börja istället lyssna inåt på rösten från ditt hjärta. Den röst som pratar med kärlek och visdom och vägleder dig till den väg just du kommit till jorden för att vandra. Var i tystnad och ensamhet för att mer och mer bekanta dig med denna röst, tills den blir din vän och följeslagare. Till slut hör du mig prata med dig – jag som är den du är innerst inne. Jag finns i er alla och ju fler som lyssnar till mig, ju lättare kommer övergången till gemenskapens väg att gå. Så hitta ditt sätt att bekanta dig med mig, om det så är genom meditation, yoga, healing, vandra ensam i skogen, se vackra solnedgångar eller njuta av vågornas brus vid havet. Inspirera andra att söka sig inåt, och var ett levande exempel på hur denna kontakt förändrar ditt liv. Tillsammans kan vi förändra världen – och förändringen börjar med dig.