trumträd
I somras stod jag vid en helig plats vid havet och sjöng för moder jord. Jag frågade tyst i mitt inre varför jag är här på jorden, och då kom svaret i form av en sång från mitt inre till moder jord. ”I am here to see your soul. I am here to sing your song.” Jag är här för att se moder jords själ, och sjunga hennes sång.

Nu i helgen var jag på jojkhelg, och då gjorde vi just detta. Lyssnade till moder jord, och sjöng hennes sång. Var och en med sin ton, sin sång. Den som kommer när vi är i djup förening med moder jord, och känner henne inom oss. För vi har alla moder jord inom oss. Vår innersta essens är densamma som moder jords innersta essens – gudinnan. Vår kropp är en del av hennes kropp. Vi är alla unika uttryck för henne. Var och en med sin ton, sin sång.

Det var så kraftfullt att mötas där i cirkeln. Alla unika röster från samma källa. Alla bidrar med sitt uttryck till helheten. Underbart. Kraftfullt. Helande.

Och så kan det även vara i vardagen om vi lyssnar till moder jord. Inom oss. Utom oss. Vi kan alla sjunga hennes sång på vårt sätt. Genom sång ja, men även på så många andra sätt. Genom dans, trummande, sagoberättande, skrivande, målande, kramande, odlande, helande…

Efter jojkhelgen satt jag här under trädets rötter och trummade och sjöng. Så helande. Både för mig, och för henne. Och jag påmindes om att när jag tappar bort min sång, så är det bara att lyssna igen. Och följa. Så är det för oss alla.

Var gärna med moder jord så ofta du kan. Inom dig. Utom dig. Känn. Hur vill hon uttrycka sig genom dig? Hur ljuder den sång som just du är här på jorden för att sjunga?

(Från 2019-09-22)