månblod

Älskade moder jord. Som det har snurrat i mig de senaste dagarna. Energierna är skyhöga. Du har gång på gång fått påminna mig om att landa i min kropp, och landa i din kropp. Att ta av mig skorna, och barfota vandra i din fuktiga mossa. Att vila hjärtat mot din kropp, och låta dig omfamna mig.

Älskade moder jord. Idag blev jag återigen vägledd till att ge mitt månblod till dig, såsom jag gjort så många gånger förr. Varje gång fylls jag av en känsla av helighet, av helhet. Jag känner hur jag kopplas samman med oändliga cirklar av kvinnor. Kvinnor som i urminnes tider gav sitt månblod, livets blod, till dig. För att tacka dig för livet. För att tacka dig för att vi får vandra på din vackra kropp.

Älskade moder jord. Jag minns när du för många år sedan började berätta för mig att jag är här för att väcka upp det gudomligt feminina igen. Jag förstod inte innebörden av det då. Jag förstod inte att jag längs vägen skulle få ifrågasätta allt jag fått lära mig, och lära mig allt på nytt. Genom att lyssna till dig. Gudinnan. Den gudomliga modern. I himmelen, i jorden, i hjärtat. Om och om igen. Jag förstod inte hur förtryckta vi människor är, förrän jag fick lära mig hur vi en gång i tiden levde. Då, långt före vår tideräkning. Då, när vi levde i harmoni med dig och alla dina barn. Våra syskon.

Älskade moder jord. Det sägs att när vi kvinnor återigen ger vårt månblod till dig, då kommer männen att komma hem från kriget. Kriget, som pågår på så många plan i vårt samhälle. Kriget, som förstör så mycket, på så många sätt.

Älskade moder jord. Jag är så oerhört tacksam för den resa du har givit mig. Ja, den är utmanande, provocerande och urjobbig, men framför allt är den alldeles, alldeles underbar. Många gånger gråter mitt hjärta av smärta, men lika ofta sjunger mitt hjärta av kärlek. Kärlek till dig och till dina barn. Kärlek till din vackra skapelse. Kärlek till livet.

Älskade moder jord. Tack för allt du är. Tack för allt du ger mig. Varje dag.

Älskade moder jord. Tack för livet. Tack för allt. Tack.

(Från 2020-09-24)