metoo
Idag är det ett år sedan metoo började spridas som en löpeld över vårt land. Jag såg det första metoo-inlägget på förmiddagen, och redan då visste jag att jag skulle dela med mig av någon av mina egna upplevelser. Då hade jag inte mod att göra det, men möten senare under den dagen gav mig mod.

Hela dagen var stark, rörande och magisk. Den började med en djup meditationsupplevelse där jag i djupet av mitt hjärta kände att vi alla är ett, att vi alla är förenade i oändligheten. Därefter blev jag vägledd till att vara med på en pilgrimsvandring runt domkyrkan. Den anordnades av en präst som ville reformera kyrkan. Min inre vägledning sa till mig att flera av mina själsvänner också var vägledda dit. Det var de. Färgstarka själar som lever från hjärtat. Visa själar som är både sårbara och starka. Vackra själar som var och en på sitt sätt arbetar för att skapa en skönare värld. Det var så fint att få träffa en präst som kunde möta mig där jag var. Som använde andra ord, men med samma innebörd. Han läste upp en av sina dikter, en av de mest gudomliga och erotiska texter jag hört. Han är en av de män som förstår hur viktigt det feminina och vår heliga sexualitet är för livet här på jorden.

Mötena med dessa fina själsvänner fick mig att på vägen hem våga dela en text om en av mina metoo-upplevelser i yngre tonåren. En upplevelse som färgat mitt liv på alldeles för många sätt.

När metoo-rörelsen drog igång var jag redan igång med att öppna upp för den feminina kraften och hela de sår som vårt patriarkala samhälle skapat i mig, i oss och i vår jord. Tusentals år av förtryck och övergrepp mot det feminina har satt sina spår. Först såg jag inte sambandet mellan metoo och mitt arbete, men det blev snart uppenbart. Det feminina uppvaknandet sker på så många plan samtidigt. Vi är så många som hjälps åt, och det är ett så oerhört viktigt arbete. När vi läker såren i oss och i vår jord öppnar vi porten till den feminina kraften igen. Den feminina kraften som varit förtryckt i årtusenden, ja, som nästan varit bortglömd. Den feminina kraften som skapar liv på alla plan. Den feminina kraft som förändrar livet här på jorden i grunden.

Metoo-rörelsen är en viktig del av denna resa, och jag tackar alla er som har vågat öppna ert hjärta och dela med er. Ni gör skillnad. Varenda en av er. Och jag vill även tacka alla er fina själar som kommit in i mitt liv på olika sätt. Tack för all inspiration och allt mod ni visar mig. Ett extra tack till er som jag mötte vid pilgrimsvandringen, och ett speciellt tack till den av er som nyligen fick med mig till en prästinnehelg som öppnade upp ett ännu större djup i mig. Tack. Tillsammans förändrar vi världen.