Meditation Moder Jord
Genom åren har meditationen blivit mer och mer viktig för mig. Den är som en portal till de djupare dimensionerna av livet och till andra världar. Numera går det snabbt för mig att komma in i det meditativa tillståndet, men så har det inte alltid varit.

I tonåren började jag läsa böcker om meditation och praktisera utifrån det jag läste. Det gick ärligt talat inget vidare. Jag försökte meditera genom att inte tänka, men det gjorde bara att tankarna snurrade ännu fortare. Några år senare gick jag en kurs i yoga och meditation för att lära mig mer. Steg för steg fördjupade jag mig i meditationens värld och började så sakta förstå tjusningen med den. Jag minns speciellt en gång när jag kom ut efter kursen och satte mig på cykeln för att cykla hem. Jag kände hur jag var fylld med ett inre lugn och en djup kärlek till livet. Jag var helt i nuet och mina sinnen var förstärka. Allting omkring mig vibrerade i vackra färger, ljuden var underbara och luften doftade himmelskt. Äntligen började jag förstå vad det här med meditation handlade om, även om jag bara börjat skrapa på ytan.

Det tillstånd jag hamnade i när jag cyklade hem påminde på många sätt om det underbara medvetandetillstånd jag ibland hamnade i när jag var i naturen. Då kunde jag känna närvaron av en kärleksfull kraft och uppleva att vi alla hänger ihop, att vi alla innerst inne är ett. Jag började förstå att jag genom meditationen kanske kunde hitta ett sätt att medvetet hamna i detta tillstånd.

Sedan dess har jag provat många olika meditationsformer. Vissa passade mig bättre och vissa passade mig sämre. Med tiden förstod jag att det inte finns någon meditationsform som är ”bäst”, utan det varierar från person till person och från situation till situation. Numera vänder jag mig bara inåt för att sjunka in i ett meditativt tillstånd.

När jag förmedlar healing, guidade meditationer och andlig vägledning är jag alltid i ett meditativt tillstånd. Där har jag tillgång till källan vi alla har inom oss, moder jord, änglar, guider och många andra härliga varelser som mer än gärna hjälper oss. Ju djupare in i meditationen jag sjunker, ju mer hjälp finns tillgänglig. När jag förmedlar andlig vägledning till andra får de ofta vägledning om hur de kan meditera för att fördjupa kontakten med sitt inre. Ofta handlar det om att meditera i naturen. Ligga på stranden och höra vågorna slå. Krama ett träd och känna livet i trädet. Sitta på en sten och hitta lugnet i sig själv. Gå långsamma barfotapromenader i gräset och upptäcka naturen med alla sinnen. Det behöver inte vara så komplicerat. Vi kan alla börja meditera där vi är just då.

Jag har blivit vägledd till att skapa några guidade meditationer och dela dem med dig på min nya YouTube-kanal. Först ut är en meditation jag kanaliserat från moder jord, Meditation med Moder Jord. Sitt gärna i naturen när du lyssnar på meditationen, men det går även bra inomhus. Om du har möjlighet, försökt stanna i det meditativa tillståndet en stund efteråt och ta en långsam promenad i naturen. Lyssna gärna på meditationen flera gånger eftersom upplevelsen ofta blir starkare efterhand.

Jag hoppas att din resa i meditationens värld blir lika magisk som min.