luften
Vårdagjämning och fullmåne… Magin sprakar i luften… De senaste dagarna har jag hört från den ena efter den andra att alla omkring dem har blivit som galna… Först tänkte jag att det var en slump, men det är uppenbarligen ett tydligt mönster. Allt ska nu upp till ytan för att ses och transformeras…

Det som kommit tydligt till mig i min yttre värld den senaste tiden är den mörkare sidan av den andliga branschen. Jag har tvekat att skriva om detta, men universum skickar mig bara tydligare och tydligare tecken, så jag gör det nu innan jag får en spade i huvudet eller något…

När jag blev vägledd till att börja arbeta inom den andliga branschen var jag minst sagt godtrogen. Eftersom vi arbetar med att sprida kärlek trodde jag att alla var just kärleksfulla mot varandra och mot sina kunder. Att vi alla hjälps åt med vår gemensamma uppgift här på jorden. Att konkurrens och smutskastning inte förekommer.

Visst, jag fick höra från andra att det finns mycket bluff och båg inom branschen, men jag ville inte tro det. Jag var naiv, minst sagt…

Det tog inte många dagar innan jag fick uppleva hur det kan gå till i branschen. En vän började se mig som en konkurrent, vände sig emot mig på alla plan, och lyckades nästan få mig att tro på alla hennes lögner om mig. (Tack och lov började fler och fler av er då att komma in i mitt liv, och ni fick mig att återfå tron på kärleksfulla ljusarbetare. Tack för att ni finns!) Med tiden fick jag höra om den ena efter den andra som råkat ut för liknande upplevelser.

Sen började de som kom till mina sessioner att dela med sig av upplevelser de haft med andra andliga lärare och vägledare. Jag blev minst sagt förskräckt. De hade fått höra allt från att de var jagade av demoner till att bli vägledda rakt in i destruktiva relationer.

Nu på senare tid har jag dessutom sett den ena efter den andra som ägnar sig åt falsk marknadsföring och rena lögner. Allt för att lura till sig kunder.

Det är inte ok… Om vi ska kunna skapa en mer kärleksfull värld måste vi börja med oss själva. Vi måste hitta hem till kärleken och tryggheten inom oss innan vi kan sprida den ut i världen.

Det går inte att förena kärleksfullt ljusarbete med att samtidigt sprida rasism omkring sig eller vägra förlåta sina medmänniskor. Det går inte. För att kunna sprida kärlek måste vi leva i kärlek.

Betyder det att vi ljusarbetare alltid måste vara perfekta? Absolut inte, snarare tvärtom. Att hela tiden hålla upp en välputsad fasad håller inte i längden. Den senaste tiden har den ena ”perfekta” internationella läraren och healern efter den andra fallit som käglor, när det visat sig att de ägnat sig åt allt från sexuella övergrepp till ren manipulation av andra människor.

Även vi ljusarbetare är människor. Vi har alla våra sår som vi behöver läka, och det är oerhört viktigt att vi arbetar med att läka dem. Det är inget som vi kan göra bara en gång, utan det är en process som går djupare och djupare. Om vi inte gör detta arbete resulterar det i just allt det jag skrivit om ovan. Vi projicerar våra egna sår och vår smärta på alla omkring oss, istället för att hjälpa dem.

Det jag skriver ovan förekommer inte bara i den andliga branschen, utan i alla branscher, på olika sätt. Ja, i livet i stort. Det angår oss alla.

Om vi vill skapa en mer kärleksfull värld måste vi alltid börja med oss själva. Däri finns alla nycklarna. Passa gärna på att djupdyka i detta arbete nu när magin är så stark i vårdagjämningen och fullmånen. Passa på nu när många gamla tankar och mönster kommer upp till ytan. Se dem, och läk dem, på det sätt som passar dig. Meditation, healing, terapi, samtal, trumma, andning, sång, dans, eld, ritualer, krama träd…

Det är när vi möter oss själva på djupet som vi kan möta varandra på djupet. Det är då vi på djupet kan förändra livet här på jorden för oss alla.