ljuset

Julen. Då när vi firar ljusets återkomst. Jesus födelse. Då när det är som allra mörkast, det är då ljuset tänds. Inom oss. Utom oss. Det är då ljuset återigen börjar vakna i vår värld.

Vissa delar av min inre resa har varit lättare att ta till mig än andra. En upplevelse som jag hade stora svårigheter att ta till mig handlade just om Jesus. När jag var på en shamankurs för många år sedan skulle vi under en djup meditation träffa våra andliga föräldrar. Jag blev minst sagt förvånad när Jesus och Maria Magdalena kom till mig.

Deras kärlek gick rakt in i mitt hjärta, men det var en lång process att ta in deras ord. Det finns så mycket i religionernas värld som jag inte tror på. Så mycket som känns fel i mitt hjärta. För att inte tala om allt ont som mänskligheten gjort i guds namn och i Jesu namn.

Ja, det var svårt för mig att ta in deras ord på djupet, men de har varit mina lärare sedan dess. Med tiden fick jag lära mig att de inte kom till jorden för att skapa en ny religion. Nej, tvärtom. De kom hit för att lära oss ett annat sätt att leva, bortom våld, förtryck, dogmer och auktoriteter. De kom till jorden för att lära oss att vandra kärlekens väg. Att lära oss att vi alla har gud inom oss. Att lära oss vikten av att förlåta både oss själv och varandra. Att lära oss att vi ska älska vår nästa som oss själv. Att lära oss att allt vi vill att andra ska göra för oss, ska vi också göra för dem. Kort och gott: Att hitta hem till kärleken i vårt hjärta, och leva därifrån.

De levde i en mörk tid, och de spred ljus i världen. Precis som så många ljusarbetare gör runt jorden i våra mörka dagar. Med tiden fick jag lära mig att jag är här på jorden för att vandra samma väg som de gjorde. Jag följer samma röst inom mig, som de gjorde och gör. Den bok jag skrivit utifrån denna röst, Ett brev från gudinnan, handlar just om kärlekens väg. Boken lär oss ett annat sätt att leva, men framför allt leder orden oss in i kärleken i vårt hjärta. Flera har sagt att orden är magiska, och ja, det är de. Orden från hjärtats röst är magiska.

Jesus, Maria Magdalena och många andra mästare kommer nu till fler och fler människor i vår tid. De återföds genom oss, här på jorden. Gudsmedvetandet. Kärleksmedvetandet. Det som behövs så väl i våra dagar. Bortom patriarkala religioner. Bortom patriarkala traditioner. Bortom patriarkala värderingar. De för oss djupt in i kärleken i vårt hjärta, och hjälper oss leva därifrån. De hjälper oss att vara ett ljus som lyser upp mörkret.

Och kanske är det just det som julen handlar om, och har handlat om sedan långt innan de patriarkala religionernas födelse. Då när vi i den mörka midvintern firade att i det djupaste mörker återföds ljuset igen.

Vi kan alla vara ett ljus i mörkret. Vi kan alla vara en kärlekslåga som lyser upp vår värld. Nu och i evigheten.

(Från 2019-12-18)