gåva

Tänk vilken gåva det är att få leva i denna vackra värld. Med fantastisk natur, gyllene solnedgångar, och moln som böljande bomull. Så mycket skönhet vi har omkring oss varje dag. Så oändligt mycket kärlek vi har möjlighet att uppleva.

Ingen av oss vet hur länge vi kommer att ha kvar denna gåva. En dag, en månad, ett år, tio år, tjugo år, trettio år… Ingen av oss vet. Det enda vi kan göra är att ta vara på denna gåva medan vi har den. Göra världen till en lite bättre plats, som tack för att just vi har fått livets gåva.

Rädslan darrar i luften i våra dagar. Igår kände jag hur den slog in i mitt hjärta. Idag hittade jag hem till kärleken igen. Tack vare moder jord. När jag la mig ner på hennes vackra kropp, hjärta till hjärta, och lät henne föra mig hem till mitt hjärta igen. Tack vackra moder jord.

Det finns så många (o)sanningar som florerar om det virus som sprids över jorden nu. Så många som sprider rädslor och panik, och så många som stoppar huvudet i sanden. Jag tror inte att någon av dessa varianter hjälper oss. Precis som med annat, så tror jag att balansen är nyckeln.

Det bästa vi kan göra i våra dagar tror jag är att hitta hem till kärleken i vår inre värld och i vår yttre värld.

Att finna sätt att hitta hem till kärleken i vårt hjärta. Med skogspromenader, meditation, dans, sång, musik, yoga, bön, varma bad, djupa andetag, healing, måla, skriva, läsa, dofter, choklad… Vad än som fungerar. När vi hittar hem till kärleken i vårt hjärta så går det som ringar av kärlek från vårt hjärta ut i världen, och hjälper till att balansera den rädsla som nu sprids. När vi hittar hem till kärleken och lugnet i vårt hjärta, då kan vi även tänka klart. Med hjärtats intelligens, och med hjärnans intelligens. Vi behöver båda två i våra dagar.

Ja, vi behöver alla agera från både hjärta och hjärna. Komma fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa till med den utmaning vi lever i nu. Flera av mina allra närmaste tillhör riskgrupperna, och många av er är säkert i samma situation. Min intention och önskan är att vi tillsammans gör vad vi kan för att skydda varandra, och inte minst de som är svagare än oss. Även om det kostar oss, även om det är obekvämt för oss, även om vi får göra uppoffringar. Vi sitter alla i denna båt tillsammans. Vi kan hjälpas åt att hålla båten flytande, eller låta den kapsejsa. Det är ett val vi gör tillsammans.

Ja, tänk vilken underbar gåva vi fått. Att få leva i denna vackra värld. Låt oss göra det bästa av denna gåva. Tillsammans.

(Från 2020-03-12)