ljus
När du börjar skina ditt ljus. När du står i din kraft. När du säger din sanning. När du börjar dela med dig av den du är i hjärtat. Då händer det något. Du inspirerar andra. Du väcker deras hjärtan. Du tänder deras längtan.

Men… Och här är ett stort men, som det tog tid för mig att lära. Du börjar även trigga en del människor. Människor som är osäkra. Människor som har sår i sig. Människor som ännu inte vågar. De kan försöka manipulera dig för att du ska dimma ditt ljus. De kan börja sprida lögner om dig. De kan gå till attack mot dig.

Första gången jag drabbades av detta var jag helt oförberedd. Jag lyssnade till orden. Började tro på lögnerna. Stod försvarslös när attackerna kom. Jag ramlade ner i ett svart hål. Om det inte varit för några av er fina systrar som hjälpte mig upp ur det där hålet, så hade jag inte arbetat med det jag gör idag.

Nu långt i efterhand kan jag se allt jag lärde mig av denna upplevelse. Hur viktigt det är att jag följer min inre vägledning och inte tar andras ord för sanning. Hur viktigt det är att jag står i min kraft även när det blåser som hårdast. Hur viktigt det är att jag lyser med mitt ljus även när andra försöker lägra sitt mörker över mig. Det var en oerhört smärtsam upplevelse, men jag gick stärkt ur den, än mer övertygad om hur viktigt det arbete vi gör är.

För det som smärtar mest är att dessa attacker ofta kommer från en ljusarbetare mot en annan ljusarbetare. Från en kvinna mot en annan kvinna. Vi som ska stötta varandra. Vi som ska hjälpas åt. Vi som ska finnas där för varandra. Vi som har en gemensam uppgift här på jorden. Med dessa beteenden går vi rakt motsatt väg. Vi förstärker de beteenden vi vill förändra här på jorden.

Hur kommer vi ur detta? Bra fråga… För min egen del försöker jag mota det i grind redan vid minsta lilla tecken på avundsjuka inom mig. Då tittar jag på den andra och känner efter – vad är det hon väcker i mig? Och därifrån arbetar jag med mig själv, för att läka det som behöver läkas, för att väcka upp det som är redo att väckas upp. Det är så oerhört viktigt att vi alla arbetar med oss själva så att vi slutar projicera våra sår och brister på varandra. Vi kan inte läka mänskligheten och jorden, om vi inte läker oss själva.

Och om du ser att någon går till attack mot någon annan. Stanna upp. Är det verkligen sant det som sprids? Kommer attacken från en människa som verkar vara i balans, må bra och sprida kärlek omkring sig? Oftast är det inte så, utan tvärtom. Låt spridningen sluta hos dig. Kanske kan du även skicka kärlek till den som drabbats av attacken, eller höra av dig med några vänliga ord. Lyssna inåt om hur just du kan hjälpa.

Låt aldrig någon annan människa dimma ditt ljus. Låt aldrig någon annan människa ta ifrån dig din kraft. Låt aldrig någon annan människa dra iväg dig från din sanning. Du är viktig. Precis som vi alla är viktiga. Låt oss hjälpa varandra. Låt oss stötta varandra. Låt oss finnas där för varandra. Det är så vi förändrar livet här på jorden. I grunden.