kvinnan och mannen

Älskade barn. En gång i tiden visste kvinnan när hon var som mest fertil. Hon kände det i sin kropp, och hon behövde aldrig lära sig denna kunskap utifrån. Hon valde medvetet att skapa barn tillsammans med mannen när tiden var den rätta.

Kvinnans kropp respekterades, och ytterst sällan våldförde sig män på henne. De män som ändå korsade denna linje var i regel djupt vilsna. De hade distanserat sig från moder jord och tappat kontakten med livets helighet, såsom många på er jord har gjort i dessa dagar.

En man som står i djup kontakt med moder jord och med livets mirakel våldför sig aldrig på en kvinna. Lyfter aldrig en hand för att slå en kvinna. Höjer inte rösten mot en kvinna.

En man som är sann i sin manlighet vet att han är livets beskyddare. Livets beskyddare här på jorden.

Han vet när hans kvinna behöver närhet. Han vet när hans kvinna behöver enskildhet. Han respekterar hennes behov.

Och kvinnan ser honom. Ser att han är hennes beskyddare. Hennes klippa. Hennes borg. En borg hon kan luta sig åt när livets hårda vindar blåser.

När tiden är den rätta skapar kvinnan och mannen barn. När tiden inte är den rätta älskar de så att stjärnorna voltar i himmelen och atomerna vibrerar i oändligheten. De följer sina hjärtan och låter dem förenas i evigheten.

***

Texten ovan kommer från min bok Ett brev från gudinnan. Det är djupa ord att påminnas om nu när patriarkatet gör allt de kan för att behålla makten och sin självpåtagna rätt att förtrycka moder jord och allt feminint. För… Det finns en annan väg framåt. Där vi kan leva i harmoni med oss själva, varandra och vår jord. En väg som går djupt in i kärleken, djupt in i moder jord, djupt in i livets helighet…

Kallar denna väg på dig? Varmt välkommen att läsa min bok Ett brev från gudinnan som finns att beställa via min hemsida, Adlibris och Bokus, eller köpas direkt av mig. Kanske en julklapp till dig själv eller till någon du har kär?

(Från 2019-12-02)