revolution

Det mest revolutionerande vi kan göra i vår värld är att öppna våra hjärtan för varandra.

Meningen här ovanför kom till mig tidigare i år, och ju mer tiden har gått, ju mer förstår jag hur sann den är.

Ja, det mest revolutionerande vi kan göra i vår värld är att öppna våra hjärtan för varandra. I en värld där så många har stängt sina hjärtan, då är det just motsatsen vi behöver göra. Resa djupare och djupare in i våra hjärtan, och väcka upp kärleken där. Vandra kärlekens väg. Ja, det är det mest revolutionerande vi kan göra i vår värld.

För ju djupare in i våra hjärtan vi reser, ju svårare blir det att utestänga andra. För våra hjärtan känner enheten med alla. Vill inkludera och omfamna alla. När vi reser djupt, djupt, djupt in i våra hjärtan kan vi inte längre blunda för rasism och miljöförstöring. Det går inte. För våra hjärtan klappar i takt med jorden och hennes barn.

Och det är då vi verkligen kan förändra världen. När vi vågar se var vi inte står i kärlek, och vågar förändra. Vågar släppa taget om det gamla, och vågar öppna upp för det nya.

De senaste åren har varit oerhört tuffa, men jag är tacksam att jag ändå har sjunkit djupare och djupare in i hjärtat. Vågat möta det allra svåraste med kärlek. Ja, det har varit tufft, oerhört tufft. Och längs vägen har jag släppt taget om så mycket som inte var grundat i kärleken.

Ja, det har inte varit lätt, inte minst när jag steg för steg släppte taget om så mycket inom andligheten. Andligheten som jag ägnat så många år av mitt liv åt, och såg som mitt arbete. Ja, det var inte lätt att släppa taget om så mycket där. Men ju djupare in i hjärtat jag reste, ju svårare blev det att blunda för hur mycket inom andligheten som bidrar till rasism, miljöförstöring, ”vi mot dom”, och förtryck av alla de slag. Det gick inte längre. Så jag släppte taget. Steg för steg för steg.

Och jag är tacksam för att jag vågade. För ju mer jag släppte taget om så mycket inom andligheten, ju mer började den djupa andligheten gro i mig igen. Den djupa andligheten som är ett med kärleken. Den djupa andligheten jag känt sedan barnsben. Den djupa andligheten och kärleken som för snart trettio år sedan fick mig att bli vegetarian för att jag inte längre ville medverka till hur vi människor förtrycker djuren.

Ja, den djupa andligheten jag känt sedan barnsben, men som med åren mer och mer började skymmas av alla andliga läror och sanningar jag fick höra från andra. Andliga läror och sanningar som inte var grundade i kärleken. Ja, det var tid för mig att släppa taget om dem.

Och vid fullmånen förra veckan gjorde jag en ceremoni där jag på djupet släppte taget om allt inom andligheten som inte är grundat i kärleken, och än mer öppnade mitt hjärta för den djupa andligheten, den andlighet som är ett med kärleken.

Och det kom en mening till mig, en mening om mitt arbete framöver. Ja, ett arbete jag redan gör, men det behövde komma på pränt:

Jag hjälper dig att hitta hem till kärleken i ditt hjärta och vandra kärlekens väg, så att vi tillsammans kan skapa en skönare värld där vi lever i harmoni med oss själva, varandra och jorden.

Ja, allt jag arbetar med inkluderas i denna mening. Den kärlekshealing och vägledning jag förmedlar. De böcker jag skrivit, och den nya bok som håller på att gro. De texter jag delar med mig av. Mitt arbete med att hjälpa till att skapa en värld bortom rasism och miljöförstöring. Ja, allt inkluderas där.

För ja, jag tror i djupet av mitt hjärta att det mest revolutionerande vi kan göra i vår värld är att öppna våra hjärtan för varandra. För det är då vi kan skapa en mer kärleksfull värld för oss alla. Alla. Alla. Alla.

Läs mer om hur jag kan hjälpa dig på din väg.

(Från 2021-11-22)