Himmel och jord
En oerhört intensiv vecka… Med oerhört mycket ljusarbete. Under sommarsolståndet blev jag vägledd till att öppna en ljusportal på en backe ett par mil härifrån. Så starkt. Ljuset från centralsolen dundrade ner i mig. In i hjärtat. In i underlivet. Djupt, djupt ner i moder jord. Moder jords kraft pumpades upp i mig och ut i alltet. Cirkeln sluten. Runt, runt, runt. Himmel och jord i förening. Sedan dess har mycket handlat om att mer och mer förankra detta ljus. Förkroppsliga detta ljus. Vara i detta ljus. Ett arbete jag delar med många, många andra ljusarbetare runt vår jord.

I söndags fick jag tydligt till mig – idag ska du till Ale stenar. Det var bara att följa, jag kände att det var viktigt. När jag kom dit fick jag till mig, ”surrender”. Bara lyssna inåt och följ. Inte värdera, inte fundera, bara ta emot och förmedla. Jag har gjort ljusarbete vid Ale stenar förr, och varje gång är det något nytt. Denna gång fick jag till mig – glöm allt du hört om Ale stenar från andra. Jag fick nu höra hur stencirkeln är skapad till gudinnan, och att stencirkeln därför har formen av kvinnans vulva. Vulvan som är portalen mellan himmel och jord. Den portal vi kommer genom när vi föds till jorden. Och Ale stenar är just en portal mellan himmel och jord.

Jag blev även vägledd till den sten som syns på bilden nedan. Jag fick höra att denna sten symboliserar klitoris. Kvinnans portal till att uppleva himmelen på jorden. Jag fick till mig att aktivera kraften i denna sten. Jag kände hur kraften i mig steg samtidigt som kraften i stenen steg. Jag blev sedan vägledd till att arbeta med flera olika stenar, och även i stencirkelns mitt. I slutet fick jag till mig att gå tillbaka till klitoris-stenen och sjunga ett mantra till stenen. Jag la händerna mot stenen och sjöng försiktigt mantrat till stenen, ett mantra på sanskrit. När jag tittade upp efteråt stod det två indiska kvinnor bredvid mig och log. Den ena sa försiktigt ”it’s beautiful what you are doing”. Det ledde till ett fint samtal om andlighet och om det gudomligt feminina som håller på att vakna upp på vår jord igen. Jag berättade även för dem om det jag fått till mig om cirkeln, och jag kände hur oerhört viktigt det är att vi tar tillbaka den kvinnliga kroppen igen och ärar den. Kan jag använda ord som vulva och klitoris? Ja, fick jag till mig. Det är oerhört viktigt. De är nyckeln till livet här på jorden.