Ros
“Du är healer och andlig lärare, och du har kommit till jorden för att sprida det gudomligt feminina…” Oj, så många gånger jag fått höra dessa ord de senaste tio åren. Först från människor jag mötte längs min väg, och senare även från mitt inre. Och oj, så svårt jag har haft att ta in orden…

Healer har jag tagit till mig på senare år. Jag ser hur den healing jag förmedlar påverkar människor på djupet. Jag kan se förändringen i dem.

Andlig lärare har varit svårare för mig att ta till mig… Framför allt för att det finns så många andliga lärare jag inte alls kan identifiera mig med. Så många som säger att deras väg är den enda rätta, att de har den absoluta sanningen. Sanningar som motsäger varandra.

Religionerna är ett bra exempel på detta. Alla krig som utspelats genom åren mellan olika läror, för att prästerna ser sin egen lära som den sanna vägen.

Många gånger har jag tänkt att det är mer öppenhet inom de österländska lärorna, inklusive inom yoga-världen. Upplevelser på senare tid har visat mig att det inte alls alltid är så. Även där har jag sett hur andliga lärare sätter sig på en piedestal och säger sig ha den sanna läran. Andra lyssnar och följer. Och hela min själ protesterar…

Kanske är det så att ett sant upplyst lärare inte har något behov av att sättas på en piedestal, att dyrkas, att ha följare som lyder minsta vink… Kanske är det istället ödmjukhet som kännetecknar en sann andlig lärare. När jag ser tillbaka på mitt liv har de andliga lärare som hjälpt mig varit just så. Ödmjuka. De har inte haft något behov av att berätta hur upplysta de är. De har inte haft något behov av många följare. De har kvar sin mänskliga identitet och sin medmänsklighet. De är sig själva.

Jag inser nu att jag vill vara andlig lärare just så. Att dela med mig av mitt liv och mina erfarenheter – både bergen och dalarna. Att lära ut det jag lär mig genom livet och av min inre gudinna. Jag lär inte ut någon annans lära – mitt liv är min lära. Och jag vet att många håller på att vakna upp till det gudomligt feminina. Till kärleken, kraften och visdomen inom sig. Det är dem jag är här för att hjälpa. Hjälpa dem att hitta hem till sin inre guru. Sin sanning.

(Skrivit 2018-07-10)