bergsfoten

Hjälp mig släppa taget om allt där jag inte står i kärlek. Hjälp mig öppna hjärtat för kärleken i allt.

Dessa ord har gång på gång kommit till mig som en bön det senaste året. Om och om igen. Och under årets gång har jag gjort just detta. Mer och mer släppt taget om allt där jag inte står i kärlek. Mer och mer öppnat hjärtat för kärleken i allt.

Det kulminerade vid vintersolståndet när jag fick till mig att lägga ner mitt svärd. Möta allt med kärlek. Ja, det är en utmaning som världen ser ut i våra dagar, men en nyttig utmaning. Att se bortom det som skiljer oss åt, och se kärleken som förenar oss istället.

Idag vid vårdagjämningen fick jag till mig att göra en trumceremoni med detta tema. För min egen del, men även för mänskligheten i stort. För det är tid för oss att släppa taget om allt där vi inte står i kärlek. Det är tid för oss att öppna våra hjärtan för kärleken i allt. Och ja, det är tid för oss att lägga ner våra svärd. Det är bara så vi kan skapa en skönare och kärleksfullare värld. Det kan vi inte när vi fäktas och upprätthåller de vibrationer av separation som härskat på jorden i tusentals år. Kanske är det den viktigaste lärdomen jag fått detta år, att verkligen förstå detta på djupet.

Nu sitter jag vid bergsfoten. Smälter det år som gått. Öppnar hjärtat för det år som kommer. Låt oss göra det till ett gott år. Ett härligt år. Ett kärlekens år.

(Från 2021-03-20)