våg

I det yttre ser vår värld mörkare ut än på länge. Rädslor, hat och avund sprider sig i samhället. Förgiftar. Förpestar. Ja, så ser det ut, och så är det i mångt och mycket också. Men det är mycket som händer under ytan. Sådant vi inte ser med blotta ögat.

Jorden är just nu i en tid som varit förutspådd sedan långt tid. Kampen mellan gott och ont. Mellan ljus och mörker. Det är en av de största anledningarna till att många av oss ljusarbetare lever här på jorden just nu. Vi är här för att hjälpa jorden och hennes invånare genom denna tid. Denna tid av rening och rensning. Denna hemkomstens tid, för det är vad det i grund och botten handlar om.

Mörkret vi ser omkring oss har funnits här i många många år, men de flesta av oss har inte sett det. Det har varit långt, långt nertryckt. Spridit sina ångor, och förgiftat vår jord och hennes invånare. Nu kommer det upp till ytan. För att ses, kännas och transformeras. Till vår sanna essens. Jag kallar det ljus och mörker här, men vi skulle lika gärna kunna kalla det kärlek och rädslor, eller sanning och illusion, eller gott och ont. Där det första ordet symboliserar vår sanna essens, och det andra ordet symboliserar avsaknaden av kontakt med vår sanna essens.

Det som sker i våra dagar är att våg efter våg av starkt ljus flödar in över jorden. Ljus som kommer in för att väcka oss. Jag fick till mig en bild av hur ljuset flödar in som den ena stora vågen efter den andra. När en våg är på ingång dras vattnet tillbaka ut i havet, och skräpet på havets botten blottas. Då ser vi skräpet och kan plocka bort det, och sen sköljer vågen in igen. Likaså är det med ljusvågorna. När en ljusvåg är på ingång blottläggs mörkret i oss och i vår omvärld. Vi kan se mörkret, vi kan känna det, vi kan transformera det – och här har vi alla en viktig roll, var och en på sitt sätt. Sen slår vågen in och fyller oss med ännu mer ljus. Och så fortsätter det… Detta vågspel förklarar också varför många av oss har känt att vi levt i en berg- och dalbana de senaste åren…

En ny stark ljusvåg är på ingång nu vid vintersolståndet. Om du är känslig kanske du också känner det i din kropp och i ditt sinne, det är vi många som gör nu. Denna våg har varit extremt stark för mig. Jag har mer eller mindre legat i sängen sedan förra helgen. Haft feber i nio dagar… Är helt mör i både kropp och sinne. Det känns som varenda cell surrar, och det går knappt att sova. Hela kroppen byggs om. Det är så lätt att tro att en ljusarbetares roll bara är ”ljus och kärlek”, men det är så mycket mer än så, ibland – som nu – är det rentav smärtsamt. När vi inte bara känner vår egen smärta, utan den kollektiva smärtan, jordens smärta… Om du också känner av det så ta hand om dig. Vila. Drick mycket vatten. Ät det din kropp vill ha. Ta frisk luft. Krama träd. Gör det du mår bra av. Snart känns det bättre igen.

När jag tycker att det är jobbigt påminner jag mig om att jag en gång valde att komma till jorden just för att få uppleva denna tid. Att vara med om denna resa. Denna berg- och dalbana. Denna resa hem till den vi är. Hem till den vi alla är.

(Från 2018-12-18)