värld

”Du var aldrig menad att passa in i denna värld. Du är här för att föda fram en ny värld.”

Dessa ord har kommit till mig så många gånger genom åren, men det är inte förrän nu i vår jag äntligen tagit in dem. På djupet.

”Du var aldrig menad att passa in i denna värld.” Tänk om vi redan som barn fått lära oss att vi inte är här för att passa in. Men i vår värld är det precis tvärtom. Vi blir bedömda och dömda redan som små, och det fortsätter genom livet. Passar vi in i den mall samhället skapat, eller inte? Många av oss gör inte det. Så många år av mitt liv ägnade jag åt att försöka passa in. Försökte förändra min personlighet. Höll inne med mina obekväma insikter. Gömde mina gåvor. Spelade samhällets spel. Men priset var högt, och jag tappade bort mig själv längs vägen, precis som så många av oss gör. Till slut kommer vi till en punkt när vi inte orkar längre. Då kan det sluta på alla möjliga sätt, och för min del var det då jag gav mig av på en inre resa för att hitta hem till den jag är. Och då passade jag definitivt inte in i vårt samhälle längre…

Nu i vår har så mycket fallit bort inom mig, och jag förstår nu i djupet av mitt hjärta att det aldrig var meningen att jag skulle passa in. För är det egentligen något att eftersträva? Att försöka passa in i en civilisation som är rakt på väg mot kollektivt självmord? Nej. Nej. Nej. Och åter nej.

Nu i vår har livet gett oss en försmak av vad som väntar oss om vi fortsätter den väg vår civilisation har valt. Samtidigt kommer mer och mer av det som varit dolt upp till ytan, och fler och fler av oss inser hur vi i årtusenden blivit förda bakom ljuset av dem som styr och ställer på denna vackra planet. Hur långt de har gått för att kunna kontrollera oss, och behålla makten. På alla nivåer. Överallt. Och fler och fler av oss känner att det räcker nu. Nu.

Det är lätt att bli upprörd när vi inser hur förda bakom ljuset vi varit. När vi inser hur många lögner vi fått lära oss är sanna, och hur många sanningar vi fått lära oss är lögner. Det är lätt att börja spruta sin ilska omkring sig då. Peka finger. Och ja, det är en del av resan, men det för oss inte framåt på sikt. Nej, men det finns en annan väg…

”Du är här för att föda fram en ny värld.” Ja, det är tid för oss att föda fram en ny värld. Och den föder vi fram ur vårt inre. När vi hittar hem till kärleken i vårt hjärta. När vi känner sanningens vibrationer inom oss. När vi säger ja till våra gåvor. När vi låter våra rötter växa djupt ner i moder jord. När vi öppnar vår krona för evigheten. När vi blir vägledda av vår inre gudinna. När vi låter vårt inre ljus lysa. När vi väcker vår feminina skaparkraft till liv… Det är då vi föder fram en ny värld.

Jag var aldrig menad att passa in i denna värld. Jag är här för att föda fram en ny värld. Om du läst hela vägen hit är sannolikheten stor att även du är här för att vandra denna väg. Låt oss vandra nu. Hand i hand. Nu föder vi fram en ny värld. Tillsammans.

(Från 2020-05-18)