Den nya jorden

”I will not be silent. I will be heard.” Så säger Maria Magdalena i den nya filmen som bär hennes namn. Ja, det är dags för oss att ta bladet från munnen och börja tala. Vi som alltför länge har hållit tyst för att våra åsikter inte passar in i vårt samhälle. Vi som alltför länge har hållit tyst för att passa in. Vi som alltför länge har hållit tyst för att inte göra någon upprörd.

I år är det sju år sedan Maria Magdalena och hennes älskade kom till mig och presenterade sig som mina andliga föräldrar. Tidigare i min blogg har jag berättat om den berg- och dalbana det varit för mig att våga tro på dem, och våga följa den väg de leder mig längs. Kärlekens väg. Hjärtats väg. Den väg Maria Magdalena och Jesus vandrade när levde på jorden för 2000 år sedan. Den väg som religionerna har förändrat till något oigenkännligt under årens gång, och som lämnat spår av förödelse över hela vår jord. Tiden har kommit då det är tid för oss att börja vandra kärlekens väg. Hjärtats väg. Denna väg som är nuets och framtidens väg, för annars har vi inte någon väg att vandra här på jorden.

Det är ingen slump att filmen om Maria Magdalena kommer just i denna tid, i en tid då Maria Magdalena, Jesus, Moder Maria och deras ljusvänner tar kontakt med fler och fler kvinnor och män runt hela vår jord. De flesta av oss blir inte religiösa för det, utan vi vaknar istället mer och mer upp till vad livet handlar om. Vi vaknar upp till att vi alla har den gudomliga gnistan inom oss. Att vi alla är själar med samma källa inom oss. Att vi lever många liv på många olika platser. Att moder jord är en besjälad levande varelse. Vi vaknar upp till att vi alla innerst inne är ett. Vi börjar förstå att allt vi gör mot andra gör vi även mot oss själva, och när vi skadar någon annan skadar vi även oss själva. Vi börjar förstå att fred på jorden börjar med fred i vårt inre. ”The world will only change as we change”, som Maria Magdalena säger i filmen. Det är därför vårt inre arbete är så viktigt. Det är vårt inre arbete som skapar grunden till den nya jord som håller på att skapas. En jord där vi vandrar kärlekens väg. Hjärtats väg.

För mig har denna påsk handlat om förlåtelse. På skärtorsdagen blev jag vägledd till att vara med på en gruppregression som en av er höll i. I en regression går man under hypnos tillbaka till tidigare upplevelser i detta liv eller i andra liv. Jag gick en kurs i regressionsterapi för ett antal år sedan och gjorde regressioner med andra då och då på den tiden, men sedan dess har jag mest låtit mitt inre vägleda mig i detta arbete. Ofta kommer minnen upp till mig när jag är i djup meditation.

Under gruppregressionen hamnade jag i ett tidigare liv, mitt i häxprocessernas Frankrike. Jag var en utfattig ensamstående tonårsmamma till en liten dotter som kom till efter ett övergrepp. Vi försökte hanka oss fram så gott det gick, precis som andra kvinnor och barn i vår situation. Samhället och kyrkan sparkade på oss på alla tänkbara sätt. En dag upptäckte jag att jag hade helandets gåva, och jag började använda den för att hjälpa andra människor och för att försörja mig och min dotter. Tills en man såg det… För att göra en lång historia kort så hamnade jag på bålet. Såsom tusentals och åter tusentals kvinnor gjort genom tiderna. I kyrkans namn. Kyrkan som bekämpat människor som har kontakt med det gudomliga utan att gå genom dem. Under regressionen upplevde jag hela processen som om jag var där, inklusive den ohyggliga smärtan. Smärtan från tortyren och elden, men den allra värsta smärtan var att höra min lilla dotter skrika efter mig medan folkmassan vrålade upphetsat. Att lämna min lilla dotter ensam i denna värld… Tårarna forsade… Till slut slukade elden min kropp, och min själ seglade iväg… I ljuset mötte Moder Maria mig, och hon höll om mig. Hon berättade att jag behövde uppleva detta liv för att se hur vilse mänskligheten gått. Hur mörkret äter upp människorna inifrån. Hur de tappat kontakten med vem de är. Hur patriarkatet skapat en värld utan medkänsla. Hon sa att jag behövde uppleva detta liv för att förstå hur viktigt det arbete vi gör på jorden idag är. Det arbete jag och tusentals och åter tusentals själar kommit hit till jorden för att hjälpas åt med. Skapandet av den nya jorden. En jord där vi vandrar kärlekens väg. Hjärtats väg.

När jag kom tillbaka till mitt nuvarande liv var känslorna blandade. Ena stunden grät jag av smärtan från bålet, andra stunden grät jag av den kärlek jag kände från Moder Maria i ljuset. Ena stunden var jag upprörd över att många människor runt jorden än idag lever i den verklighet jag upplevde då, andra stunden var jag tacksam över att jag i mitt nuvarande liv kan vara mig själv utan att bli bränd på bål. Jag hade kunnat fastna i ilska och uppgivenhet, men citatet ”förlåt dem, för de vet inte vad de gör” snurrade runt i mitt huvud. Människor som lever helt i sitt ego och har tappat kontakten med själen, källan, det gudomliga eller vad än du vill kalla det, är helt vilse. De kan begå ofattbara handlingar mot andra människor, djur och natur, utan att ens förstå följderna av sitt eget agerande. På andra sidan skalan finns de som lever helt i kontakten med det gudomliga och sprider kärlek omkring sig var de än går. Vi flesta lever någonstans mitt emellan dessa ytterligheter. Ilska mot de som lever på den första delen av skalan kommer aldrig att leda till något annat än mer krig, mer fientlighet, mer våld. Det vi kan göra är att se till att vi själva kommer så långt fram vi kan på den andra delen av skalan. Att fördjupa kontakten med vår själ, med källan, med det gudomliga, och leva därifrån. Det är därifrån vi kan påverka andra människor på bästa sätt. Det är därifrån vi kan hela moder jord och hennes invånare. Det är därifrån vi kan skapa den nya jorden. En jord där vi vandrar kärlekens väg. Hjärtats väg.

Den senaste tiden har det strålat in ofantligt starkt ljus över vår jord för att hjälpa till att skapa den nya jorden. Ljuset tar fram allt som gömt sig i mörkret, och exponerar det för mänskligheten. Det ger oss möjlighet att se det, hela det, och välja en annan väg. För min del har jag arbetat mycket på senare tid med att förankra detta ljus i min kropp och här på jorden, och även med att hjälpa andra människor på denna resa. Vi är många, många över hela jorden som hjälps åt med detta arbete. Vi är ljusarbetare som rent bokstavligt talat arbetar med ljuset, men man kan vara ljusarbetare på så många olika sätt. En ljusarbetare är läraren som även ser de elever som är annorlunda, och hjälper dem att stärka sin självkänsla. En ljusarbetare är polisen som ser killen som håller på att hamna snett, och ger honom kraft och mod att välja en annan väg. En ljusarbetare är journalisten som vågar exponera obekväma sanningar i vårt samhälle, även om hon riskerar att förlora sin trovärdighet. En ljusarbetare är läkaren som vågar använda sig av alternativa behandlingar, även om han riskerar sitt anseende. En ljusarbetare är politikern som vågar fatta viktiga beslut, även när han riskerar att förlora väljare och pengar. En ljusarbetare är Martin Luther Kings lilla barnbarn som ställer sig upp inför tusentals människor och säger ”I have a dream that enough is enough”.

Vad kan du göra för att hjälpa till med att skapa den nya jorden?

Vill du ha hjälp längs vägen? Varmt välkommen att läsa mer om hur jag kan hjälpa dig.