En magisk natt

Livets magi överrumplar mig gång på gång… Den gångna helgen blev jag vägledd att tillbringa på en kvinnofestival. Jag visste att det skulle vara blodmåne i fredags kväll. Ja, jag visste att det skulle bli starkt – men inte anade jag hur starkt…

Blodmånen syntes inte så tydligt först, men åh vad den drog i mig. Vi samlades en grupp kvinnor på en kulle i skogen och tittade mot månen och sjöng och trummade, och, ja, ylade… Magiskt. Sen gick de andra iväg, en efter en. Jag fick till mig från mitt innersta att jag skulle stanna kvar till sist.

“Klä av dig och låt blodmånen lysa på ditt allra heligaste”, sa mitt innersta då. Och det lät jag blodmånen göra. Kraften pulserade från månen in i mitt underliv och in i hela min kropp. Månen och kvinnokroppen som är så oerhört starkt sammanlänkade. Blodmånen aktiverade den feminina kraften i min kropp än mer.

“Gå nu ner och bada i sjön och låt kraften spridas ut i vattnet och ut över moder jord.” Jag gick ner i den mörka sjön. Lät det ljumma vattnet omsluta min kropp. Lät moder jord omfamna mig. Ovanför lyste stjärnorna och jag lät gudinnan omfamna mig. Himmel och jord. Det var som att vila i livmodern mellan världarna. Att vara ett med allt.

Under festivalen har vi gång på gång pratat om att vi alla har gåvor som jorden så väl behöver. Och vi har gång på gång pratat om att många i vårt samhälle lever i sina tankar, i sitt intellekt, i sitt ego, i sina rädslor – med ett katastrofalt resultat för moder jord och hennes invånare. Många av oss har tappat kontakten med den feminina kraften, intuitionen, kroppen, moder jord, gudinnan… Och det här min gåva kommer in. Min djupa kontakt med moder jord och med gudinnan. Jag är en bro som förenar himmel och jord. Såsom jag gjorde den magiska natten. Såsom jag gjort så många gånger förr. Såsom jag hjälper andra människor att göra.

Under dagarna här på festivalen har jag sett in i ögonen på den ena gudinnan efter den andra. Ja, vi har alla henne inom oss. Ja, vi har alla unika gåvor. Tillsammans förändrar vi världen. Tillsammans skapar vi himmelen på jorden.

(Skrivit 2018-07-30)