solnedgång ängen

När jag vandrade på jorden… Då hade jag ena foten i himmelen, och andra på jorden. Då drevs jag av en inre eld. Då hade jag ett mod större än det högsta berg. Då svepte jag med sanningens svärd i en värld fylld med lögner.

Dessa egenskaper behövs så väl på jorden i era dagar. Och jag vaknar, i fler och fler av er. Inte minst i tonåringar runt er jord. Tonåringar som likt mig inte heller accepterar en värld där människor lider, där djur lider, där jorden lider. Tonåringar som vägrar anpassa sig till en värld som håller på att ta död på sig själv. Tonåringar som vägrar gå i de vuxnas ledband.

Vad gjorde de vuxna när jag vandrade på jorden? En del stödde mig, lyssnade till mig, följde mig. Vad gjorde så många andra? Misstrodde mig. Spred lögner om mig. Hånade mig. Och inte minst, brände mig på bål, när jag vägrade backa, vägrade förminska mig själv, vägrade svälja deras lögner.

Vad gör ni vuxna på jorden idag med dessa tonåringar? En del av er stödjer dem, lyssnar till dem, följer dem. Vad gör så många andra? Misstror dem. Sprider lögner om dem. Hånar dem. Och ja, bränner dem på bål på så många sätt, även om det inte sker med en fysisk eld.

Historien upprepar sig. Om och om igen.

Men tiden är kommen nu. Ni står vid ruinens brant. Antingen ställer ni er vid deras sida, eller så kommer den värld ni lever i att få ett bryskt slut. Ja, jag skräder inte med orden, precis som de inte heller gör. Det finns inte tid för det.

Så många av er har varit på långa inre resor. Lärt er så mycket om andlighet. Men vet ni vad dessa tonåringar har som många av er inte har? En andlighet som är så naturlig att de inte ens tänker i dessa termer. Den bara finns. Är en del av dem. En inre andlighet som säger till dem att stå upp för ljuset på jorden. Låta ljuset vägleda dem. Varje steg de tar.

Det är tid för er att ställa er vid deras sida. Låta dem visa er ett nytt sätt att vara. Ett nytt sätt att leva. Att ha ena foten i himmelen, och andra på jorden. Att drivas av en inre eld. Att ha ett mod större än det högsta berg. Att svepa med sanningens svärd i en värld fylld med lögner.

Ja, det är ingen lätt resa. Det är tid för er att släppa taget om allt ni tror ni kan, för att hitta hem till sanningen. Den sanning som er inre eld leder er till. Den sanning som är den ni är.

(Från 2019-10-03)