roseheart

Djupare och djupare in i kärlekens spiral… Vilken transformerande tid vi lever i. Allt kommer återigen upp till ytan. Så att vi kan se det, känna det, och släppa taget om det som gör att vi inte lever i hjärtat.

Det som kommit upp i mig den senaste tiden handlar mycket om dömande. Om hur vi dömer varandra kors och tvärs, och inte minst oss själva. Om och om igen. Och hur det verkligen inte leder någonstans.

Vi är alla på denna resa tillsammans. Vi har alla sår inom oss. Sår från vårt liv. Sår från andra liv. När vi trampar i varandras sår gör det ont. Både i den som bär såret, och i den som vidrör såret. Vi hänger ihop.

När det gör ont är det så lätt att vi börjar döma… Men om vi istället går djupt in i känslan, djupt in i den känsla som väcks, det är då vi har möjlighet att läka såret. Både i oss själva, och i varandra. För den resa vi gör är på många sätt kollektiv. En resa vi gör tillsammans.

Jag har så nära till både skratt och gråt, och det har ofta vi som lever nära vårt hjärta. Många gånger har jag fått höra att jag även gråter andra människors tårar, och ibland kan jag se att det är så. Tårar som andra inte kan gråta, de rinner nedför mina kinder istället.

Ja, vi kan alla hjälpas åt på denna resa. Resan som går djupare och djupare in i hjärtat. Djupare och djupare in i kärleken. Djupare och djupare in till den plats inom oss där vi kan mötas hjärta till hjärta. Bortom dömande. Där vi kan se varandra som dem vi är. Kärlek.

Och jag drömmer om den dag då vi kan mötas just där. Hjärta till hjärta. I kärlek. Ibland hamnar vi där under cirklarna. Reser djupt in i vårt hjärta, och möts där. Ser kärleken i varandra. Delar med oss till varandra av kärlekens visdomsord. Jag förundras alltid över den visdom vi alla har inom oss när vi talar från hjärtat.

Ja, jag drömmer om en värld där vi alla lever från hjärtat. Då kommer vi att kunna lösa så många av de problem vi har i vår värld. De problem som vi aldrig kommer att kunna lösa genom att döma varandra. Men kärleken. Kärleken har svaret. Svaret på allt.

(Från 2020-02-25)