Magnolior
Det är många i vårt samhälle som känner sig vilsna, fast vi har det bättre på det materiella planet än större delen av jordens befolkning. Det finns många anledningar till denna vilsenhet, men två anledningar tycker jag är extra viktiga. Den ena är att vi har glömt bort att vi alla är själar med samma källa inom oss. Att vi alla innerst inne är ett. Den andra anledningen är att vi tappat vår kontakt med Moder Jord. Vi ser jorden som ett förråd med resurser som vi kan använda utifrån våra behov och önskemål. Sanningen är att jorden är en levande varelse med en själ. Jorden vi vandrar på är hennes kropp. Hennes själ är känd vid många namn – Moder Jord, Gaia, Pachamama, för att nämna några. Vi kan prata med henne på ett djupare plan, själ till själ. Detta visste många av jordens ursprungsbefolkningar, men det är något den ”moderna människan” har tappat längs vägen.

Under årens gång har min kontakt med Moder Jord fördjupats. Jag ser henne som en vis och kärleksfull själ, en feminin själ, urmodern. Allra mest känner jag hennes närvaro när jag är i naturen. När jag mediterar i grönskan. När jag trummar för henne. När jag sjunger för henne. När jag vandrar i tystnad. När jag lyssnar till hennes viskningar. När jag kramar träd. När jag låter kroppen vila mot jorden i tacksamhet. Då känner jag den fina själ hon är, och jag känner kärleken från henne strömma in i mig. Jag känner hur min kropp är en del av hennes kropp, att vi är sammanlänkade på så många plan. Maten jag äter kommer från hennes kropp. Vattnet jag dricker kommer från hennes kropp. Allt jag använder i min vardag kommer från henne. Allt jag ser omkring mig kommer från henne. Vi människor bara tar och tar och tar och tar från henne, utan att se vilka konsekvenser det får för oss alla. Om vi fortsätter att leva som vi gör idag kommer livet på jorden snart att ta slut. Men det kommer det inte att göra – för fler och fler av oss vaknar upp. Vaknar upp till vem vi är, och till vem Moder Jord är.

Det är genom kontakten med Moder Jord som livet här på jorden kan vända. Det är tid för oss att hitta tillbaka till det som våra förfäder och förmödrar en gång i tiden kände till, och att leva i harmoni med Moder Jord igen. Det finns så mycket vi kan göra för att återknyta vårt band till henne, men det allra viktigaste är att bara vara med henne. Vara med henne i stillhet och tystnad, och sakta låta henne vagga oss i sin famn. Att ta hand om henne och vörda henne på alla plan, i det stora och i det lilla. Att njuta av hennes skönhet med alla våra sinnen, och tacka henne för livet hon gett oss, och som som hon ger oss varje dag. Om och om igen. Utan henne skulle vi inte finnas här.

Vill du fördjupa din kontakt med Moder Jord? Varmt välkommen att vara med på Meditation med Moder Jord i Alnarpsparken i maj och juni. Vi möts i den härliga grönskan där jag vägleder er i sköna meditationer och övningar. Vi går även meditativa naturvandringar där vi utforskar naturen med alla våra sinnen. Hoppas vi ses.