kärleksfrö

Älskade kärleksfrö,
du som finns i mitt hjärta.
Jag ber dig,
visa mig kärleken.

Hjälp mig att släppa taget om allt
där jag inte står i kärlek.
Hjälp mig att öppna hjärtat
för kärleken i allt.

Älskade kärleksfrö,
jag ber dig att gro,
mer och mer för varje dag.

Älskade kärleksfrö,
jag ber dig att gro,
och slå ut i blom.

Älskade kärleksfrö,
jag ber dig att gro,
och visa mig vägen till den jag är.

***

Det har nu gått ett år sedan jag började kanalisera min senaste bok, Kärlekens väg med Maria Magdalena. Bönen här ovanför finns med på en av de första sidorna i boken. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket denna bön och denna bok har hjälpt mig det senaste året. Hur de har hjälpt mig att sjunka djupare och djupare in i hjärtat, och hur de längs vägen har hjälpt mig att släppa taget om så mycket där jag inte stod i kärlek.

Det har varit en underbar resa på många sätt, men även en smärtsam resa. För det gör ont att våga se allt där vi inte står i kärlek. Och det gjorde riktigt ont att på djupet få se hur mycket inom andligheten som inte är grundat i kärleken. Hur mycket inom andligheten som bidrar till miljöförstöring, rasism, förtryckande av det feminina, ”vi och dom”. Ja, det var en process för mig att släppa taget om så mycket inom andligheten, men det var en viktig del av resan.

Och aldrig förr har jag känt så tydligt att kärleken är svaret. Inte som en klyscha, utan som ett sätt att leva. Djupt, djupt från hjärtat, långt bortom ”vi och dom”. Det är bara så vi kan skapa en mer kärleksfull värld där vi lever i harmoni med varandra och med jorden.

Vila gärna händerna över ditt hjärta, och läs bönen. Dag efter dag efter dag. Låt den föra dig djupare och djupare in i hjärtat, och låt oss tillsammans skapa en skönare värld för oss alla.

Kärleken i mig ser kärleken i dig.

(Från 2021-08-30)