Familj
Vi är här på jorden för att följa vår själs längtan. Det är vår längtan som förde oss hit. Det lärde jag mig av mina mest älskade lärare – mina barn. Våra barn är inte bara våra barn, de är även våra lärare. Jag är glad att jag kom till denna insikt redan när vårt första barn var liten. Jag minns än idag den kväll när jag nattade honom och han tittade in i mina ögon och började prata om sin förra mamma och sitt förra liv. Jag skulle ha kunnat avskriva det som fantasier, såsom många föräldrar gör, men hans blick och hans ord slog an på en sträng i mitt hjärta som visste att han delade ett gammalt och kärt minne med mig. När vår son snart skulle fylla tre år började han prata om sin syster som var på väg till vår familj. Drygt ett år senare föddes hon äntligen. Jag minns än idag den kärlek som strålade från hans ögon när han såg henne för första gången. Jag kände så starkt i mitt hjärta att det inte var deras första möte, utan en efterlängtad återförening.

Med åren fick jag lära mig att många barn har kvar minnen från tiden före livet här på jorden. Många har även kvar kontakten med andra dimensioner av livet. När vår son blev äldre försvann dessa minnen från honom, såsom de gör för de flesta barn, och nu har han och hans syster en helt vanlig syskonrelation. Men jag är så tacksam för att jag lyssnade till honom. Hans berättelser finns för alltid kvar i mitt hjärta och förändrade min syn på livet för evigt.

Jag har sedan barnsben upplevt andra dimensioner av livet, och kanske var det därför jag så pass lätt kunde ta in det vår son pratade om. Hans berättelser var en av flera anledningar till att jag gav mig ut på en djup inre resa för att utforska livet. En resa som pågår än idag, och troligen kommer att göra det resten av mitt liv. En resa då jag lyssnar till rösten från mitt innersta och låter den vägleda mig i livet. Jag minns när jag blev ledd till en kurs i regressionsterapi och vi fick lära oss gå tillbaka till tidigare liv. Det var som om jag levde mina tidigare liv igen och kände alla känslor jag gjorde då. När jag såg in i ögonen på de människor som fanns omkring mig där kunde jag känna igen dem som människor i mitt nuvarande liv. Jag insåg att vi är själar som lever liv efter liv med i huvudsak samma själsvänner omkring oss, och att vi spelar olika roller i varandras liv. Din värsta fiende här på jorden kan vara din själsvän som spelar denna svåra roll för att få dig att vakna upp till vad livet handlar om.

Det var i slutet av denna kurs som kursledare berättade för mig att jag ska få ett till barn. En stund senare sa en annan kvinna till mig samma sak. När jag kom hem berättade jag det för min man som av förklarliga skäl hade svårt att ta in det. Jag visste inte riktigt själv vad jag skulle tro.

Åren tickade iväg och vi hade inga planer på att skaffa fler barn. Sent en kväll låg jag och mediterade i min säng. Plötsligt såg jag för min inre syn hur en av mina ljusvänner från en annan dimension kom fram till mig med en knyte i famnen. Hon la ner knytet i min famn och upp blickade en liten bebis på mig. Min ljusvän sa till mig att snart är det dags för barnet att komma till oss. Tårarna strömmade nerför mina kinder när jag kände kärleken från barnet. Dagen efter skrev jag i min bok:

”Du lille själ som gjort dig tillkänna flera gånger genom andra människor, du är så välkommen den dag du kommer till oss. Älskar dig redan… Oj, tårar strömmar upp i mina ögon av kärleken. Kärleken, ja… Så stark till någon jag inte träffat, eller det har jag ju egentligen… Du låg på mitt bröst igår, och jag har säkert känt dig i eoner, allt annat är ju en illusion. Älskad är du, det ska du veta, min älskade…”

Än idag strömmar tårarna nerför kinderna när jag skriver det här, för kärleken var så stark att jag känner den än idag. Men började vi försöka skaffa barn efter det? Nej. På det praktiska jordplanet var jag och min man så nöjda med våra två barn, och min man hade svårt att ta in min upplevelse.

När vi går emot vår inre vägledning ger universum oss ibland de mest storslagna upplevelser som fullständigt sparkar undan våra fötter för att vi äntligen ska vakna upp till livet och se hur fantastiskt allting är. Det gjorde universum med mig med råge. En dag några månader senare blev jag plötsligt alldeles yr. Jag upptäckte att det gick bra att sitta ner, men så snart jag reste mig upp började allting snurra omkring mig igen. Vid denna tidpunkt hade jag lärt mig att jag får alla möjliga konstiga kroppsliga symptom när jag inte lyssnar till vägledningen jag får från mitt inre. Min kropp går helt enkelt i strejk så att jag inte har något annat val än att lyssna inåt. Så var det även denna gång. Jag fick till mig att sätta mig på sängen och bläddra igenom mina olästa mail. Min blick fastnade på ett nyhetsbrev. Där stod det om en live broadcast som skulle vara på kvällen. Hela mitt inre skrek att jag måste se den. Jag hade ingen aning om varför, men jag bara visste att jag måste se den. En stund senare satt jag i sängen med datorn när broadcasten började. Jag hade ingen aning om att den kommande timmen skulle bli en av de mest magiska i mitt liv.

Han som höll i broadcasten kopplar upp sig till andra dimensioner, ritar av varelser som kommer till honom, och låter sedan dessa varelser prata genom honom. Denna kväll började så sakta en varelse träda fram på pappret. Någonting hände inom mig. Jag kände djupt i mitt hjärta att denna varelse är en gammal och älskad vän. Jag kände kärleken från honom strömma in i mig. Tårarna började rinna nerför kinderna. Mitt hjärta bankade högre än jag någonsin varit med om. När sedan varelsen började prata genom konstnären rann inte tårarna längre – de fullständigt flödade nerför mina kinder. Varelsen berättade att han är en själ, en kärleksenergi, som just nu befinner sig i källan. Han berättade att han levt på många platser förr, men att han nu längtade efter att födas på jorden. Han berättade om sin längtan efter att få uppleva det fysiska liv vi har här på jorden, och om sin längtan efter att få uppleva all den mångfald vi har här. Sedan sa han att han valt att vara med i just denna broadcast eftersom han valt att födas i familjen till en som tittade på broadcasten just då. Mitt hjärta nästan stannade. Mitt barn! Hela min kropp och själ skrek efter honom. Kunde det verkligen vara sant? Mina tvivel kunde inte riktigt nå fram, för kärleken var så stark. Sedan riktade han sig direkt till sin mamma och sa att hon i hjärtat vet att han är det barn som ska komma till henne. Att alla bevis hon behöver finns i hennes hjärta, och att hon känner förbindelsen till honom. Där och då försvann alla tvivel jag någonsin haft. Mitt barn! Mitt barn hade återigen tagit kontakt med mig, och denna gång kunde jag inte längre blunda för det. Jag ville inte längre blunda för det. Jag längtade lika mycket efter honom, som han längtade efter oss. Han berättade om hur vi alla i familjen har valt varandra, att vi är själsvänner och att vi älskar varandra djupt. Mina tårar rann och rann.

När broadcasten väl tog slut hade jag äntligen kommit till en insikt. Om du läst mina tidigare blogginlägg vet du att jag kommunicerar med varelser från andra dimensioner, och plötsligt insåg jag att jag kanske kan prata med min blivande sons själ, precis som konstnären gjorde. Jag vände mig till min sons själ, och mycket riktigt gick det bra. Från den dagen började jag kommunicera med honom, och han blev min lärare. Men hur skulle jag berätta om honom för hans blivande pappa? Hans pappa delar inte mina djupare upplevelser av livet. Vår blivande son lugnade mig och sa till mig att visa hans pappa broadcasten. På något sätt skulle han genom den nå sin pappas hjärta. Vår son hade rätt. På något sätt vidrörde han sin blivande pappas hjärta och efter det var hans pappa redo att ta emot honom.

I det tillstånd vår blivande son var i då, i källan, i den oändliga kärleken, hade han tillgång till en oändlig visdom. Han lärde mig så mycket om livet, om universum och om hur allting hänger ihop. Han hjälpte mig att minnas vem jag är och varför jag lever här på jorden. Han berättade även en del om sina planer för sitt liv här hos oss, men jag förstod också att det inte är meningen att jag ska veta allt om det. Han sammanfattade det så bra: ”Det kommer att finnas tillfällen då ni kommer att ifrågasätta den väg jag valt, men lita då på mig – jag vet precis vad jag gör”. Det är en visdom jag tog med mig ut i livet till alla jag möter. Vi är alla själar som kommer hit med en plan för våra liv och vad vi ska uppleva, och eftersom vi inte känner till varandras planer kan vi aldrig veta vad som är ”fel” för en annan människa. Det som kan se helt fel ut i våra ögon kanske är helt rätt.

Men det jag framför allt tar med mig från denna tid handlar om själens längtan. Om hur mycket vår blivande son längtade efter sitt liv på jorden, och allt han längtade efter att få uppleva här. Hur kan man längta efter livet på jorden när man lever i den oändliga kärleken? Det är en fråga jag ställt mig många gånger, men så var det för min son och för alla hans själsvänner som var där med honom, redo att komma till jorden tillsammans. De längtade alla efter att få uppleva allt det vi har omkring oss i våra vardagliga liv. Han längtade efter att springa över gräsmattan och känna vinden vina i håret. Han längtade efter att få uppleva alla känslor som finns. Han längtade efter att äta och dricka och känna alla smaker. Han längtade efter att kramas och bli kliad på ryggen. Han och hans själsvänner levde i den oändliga kärleken men längtade efter allt som de flesta av oss tar för givet. Vi har alla varit där han och hans själsvänner var då, och ibland påminner jag mig om det när livet känns tufft. Jag har valt att komma hit för att uppleva allt jag gör i mitt liv, och en gång i tiden längtade min själ efter det. Vår själs längtan för oss till jorden.

Det hann inte ens gå två månader efter broadcasten förrän vår blivande son sa till mig att det är dags för honom att flytta in i min kropp. Det var dags för mig att bli gravid. Det var en annorlunda upplevelse att bli gravid denna gång. Denna gång visste jag att jag och min man bara skapade den kropp vår blivande sons själ skulle flytta in i. Hans själ fanns redan omkring oss och hade redan stakat ut sitt framtida liv. Detsamma gäller oss alla.

Jag fortsatte att kommunicera med hans själ under hela graviditeten. Det var magiskt att få följa med på hans resa till jorden och höra om hur han upplevde allt från sitt perspektiv. Om hur han stund för stund sakta vande sig vid att ha en kropp. Ju mer hans kropp växte, ju mer kunde han använda den på olika sätt. Det var så fascinerande att få följa hans utveckling. När förlossningen började närma sig började han även prata om sin första tid hos oss och om hur han ville bli uppfostrad. Kärlek var det ord som återkom gång på gång. Kärlek, kärlek, kärlek. Det viktigaste av allt. Om barn får oändligt med kärlek ordnar sig det mesta.

Jag skulle önska att jag kunde skriva att förlossningen var lika magisk som resten av hans resa till oss, men det var den inte. Vi hamnade mitt i krisen i förlossningsvården med allt vad det innebär. Utan min inre kontakt med min sons själ vet jag inte hur jag kommit igenom en av de tuffaste veckorna i mitt liv. Att få höra från honom att han mådde bra gjorde att jag ändå kunde känna en form av trygghet.

När vår son äntligen kom ut, tog sina första andetag och tittade på mig med sina stora blå ögon – det är mer magiskt än det går att beskriva med ord. Min älskade vän hade äntligen anlänt till jorden, såsom han längtat efter så mycket. Hans själs längtan hade fört honom från källan till min famn här på jorden. Nu var tiden kommen för mig att vägleda honom i livet här på jorden.

Numera är vår son ett yrväder på tre år som med vild aptit utforskar det fysiska livet här på jorden. Det fysiska liv som han längtade så otroligt mycket efter att få uppleva. Hans största intressen är att leka monster, bygga med lego och spela Minecraft. Han går på en förskola som han själv valde innan han kom till jorden – men det förstod jag först när jag för något år sedan läste igenom det han berättade för mig under graviditeten. På förskolan är han omgiven av flera av de själsvänner som valde att komma till jorden samtidigt som honom. Under årens lopp kommer han att möta fler och fler av sina själsvänner – möten de planerade långt innan de kom till oss på jorden. En del av dem kommer att vara snälla mot varandra, en del av dem kommer att vara mindre snälla, men de kommer alla att spela den roll i varandras liv de en gång i tiden bestämde tillsammans.

Jag har lärt mig så otroligt mycket av mina barn, och jag är oerhört tacksam för allt jag lärt mig av dem. Det jag har berättat om här har handlat om mina upplevelser med mina barn, men samtidigt handlar det om oss alla. Jag vet att jag inte fick följa med min son på hans resa hit till jorden bara för min egen skull. Jag fick vara med om denna upplevelse för att dela den med andra, och för att hjälpa dem att minnas. Jag fick denna upplevelse för att hjälpa dig att minnas att du är en själ sprungen från källan och med källan inom dig. Att du dansar runt i evigheten. Att du och dina själsvänner har valt att komma till jorden tillsamman och att det är din själs längtan som förde dig hit. Vi är alla här på jorden för att följa vår själs längtan.