Älskade lilla blonda indianflicka. Mina tårar rinner när jag ser dig. Det är så mycket jag vill säga dig.

Jag minns hur upprörd du blev när du fick höra att Columbus ”upptäckte” Amerika. Dina tårar rann när du fick höra om allt hemskt de vita männen gjorde mot indianerna. För djupt inom dig kände du en samhörighet med dem. Du älskade att krama träd. Ditt hjärta brann för djuren. Alla orättvisor fick ditt hjärta att gå i kras. Du kände en djup enhet med alltet, men du hade så svårt att passa in i samhället.

Älskade lilla vän. Jag vill varna dig för en sak. Under många år kommer ert samhälle att bli mörkare och mörkare. Rasismen kommer att flöda. Föraktet mot det feminina kommer att öka. Barn som är annorlunda kommer att stämplas. Förtrycket mot moder jord och djuren kommer att bli än värre. Maktgalna människor kommer att få mer och mer inflytande. Hatord kommer att ljuda överallt. Ja, livet på jorden kommer mer och mer att närma sig ruinens brant, men ändå kommer många människor att fortsätta springa mot kanten.

Ja, det kommer att se mörkt ut, på så många plan. Men då kommer ni andra. Ni som mer och mer minns. Minns ett annat sätt att leva. Minns ett annat sätt att vara. Minns vem ni är. Minns att ni alla är ett.

Indiankvinnan i dig kommer att vakna till liv mer och mer med åren. Shamanen. Medicinkvinnan. Den första andliga guide som kommer till dig är just en indiankvinna. Din kontakt med moder jord kommer återigen att fördjupas, och du kommer att höra henne tala genom jorden, träden och haven. Din kontakt med Great Spirit, gud, gudinnan, oändligheten, kommer återigen att fördjupas, och du kommer att få vägledning från ditt hjärta. Dina gåvor kommer att vakna till liv. Du kommer att ha så många magiska upplevelser att du slutar tro på alla de sagor ert västerländska samhälle försöker få er att tro på, och istället börjar du återigen lita på den visdom som urbefolkningarna alltid känt till.

Ja, ni kommer att vara många, många runt jorden som var för sig gör denna resa. Ni som minns. Med tiden kommer ni mer och mer att föras samman, och ni kommer att känna igen varandra. Ni kommer att hjälpa varandra på denna resa.

Och vet du vad? Om många år kommer en annan flicka med långa blonda flätor att stiga fram. Hon kommer att sätta sig utanför ert riksdagshus och strejka mot hur människor behandlar jorden. Och när du ser bilden på henne kommer dina tårar att forsa… För djupt inom dig minns du att så var bestämt. Att hon skulle stiga fram, och dra med sig en massrörelse runt jorden. Även urbefolkningarna kommer att ta henne till sitt hjärta. Av dem kommer hon att få namnet ”the woman who came from the heavens”. För urbefolkningarna förstår att hon är en del av deras urgamla profetia. Om barnen som kommer att komma till jorden från stjärnorna. Om regnbågskrigarna som kommer att ställa sig upp runt jorden.

Ja, älskade vän. En dag kommer moder jords kärleksarmé att ställa sig upp runt jorden. Du är en av dem. Det är därför du aldrig känt att du passar in i ert samhälle – för du är här för att förändra det.

Det kommer inte att bli lätt. Många människor kommer inte att förstå er. Många människor kommer att förakta er. Många människor kommer att vända sig emot er. Du kommer att få vandra genom det mörkaste mörker och möta alla dina rädslor, men när det känns som svårast så påminn dig då om alla de systrar och bröder du har omkring dig som också är kärlekskrigare. Ni kommer bara att bli fler och fler med åren. Till slut kommer ni att bli så många att allt kommer att förändras. Allt.

Ja, älskade lilla blonda indianflicka. Numera bor du i mitt hjärta. Och jag säger till dig de ord som kom till mig i gudinnecirkeln: Var stolt över den du är. Var stolt över det du gör. Bara våga vara den du är, så förändrar du världen. Ett hjärta i taget.

(Från 2019-11-28)